Η όποια αντιστροφή της τάσης είναι πρώιμο να χαρακτηριστεί ότι θα έχει συνέχεια, υποστηρίζουν χρηματιστές, οι οποίοι συστήνουν επιφυλακτικότητα.

Πάντως, εξακολουθεί να υπεραποδίδει το Χ.Α. στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, με τον γενικό δείκτη να προσεγγίζει τα υψηλότερα επίπεδα μηνός, με κέρδη πάνω από 1,6%, στις 857 μονάδες και συναλλαγές ιδιαίτερα αυξημένες σε σχέση με τις προηγούμενες μέρες, αφού μέχρι αυτή την ώρα, ο τζίρος ξεπερνάει τα 23,1 εκατ. ευρώ. Ο λόγος της ανόδου, σύμφωνα με την αγορά, έχει να κάνει με το γεγονός ότι το Χ.Α. έχει χαμηλές αποτιμήσεις και έχει μείνει πίσω σε σχέση με την αντίδραση των διεθνών χρηματιστηρίων.

Επιπρόσθετα, η εκταμίευση της δόσης των 4 δις. ευρώ, όπως σχολιάζει άλλωστε, ο διεθνής Τύπος, δίνει ανάσα στην κυβέρνηση να προχωρήσει μέσα στο καλοκαίρι και να κλείσει κρίσιμα μέτωπα, όπως αυτό της διαθεσιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων. Ταυτόχρονα, αναμένεται να πέσουν οι υπογραφές για τον ΟΠΑΠ, κάτι που αν στραβώσει θα κάνει κακή εντύπωση, ενώ η Moody’s χρωστάει στη χώρα αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας από την πλευρά της,

Μέσα σε όλα αυτά δεν θα πρέπει να παραβλεφθούν τα deals που σημειώνονται στις μικρότερες κεφαλαιοποιήσεις, όπως της Forthnet, που και σήμερα καταγράφει μεγάλη άνοδο πάνω από 15% και της ΓΕΚ/ΤΕΡΝΑ. Στα θετικά λαμβάνεται υπ’ όψη το σπάσιμο της ΔΕΗ στα τρία, με τη μετοχή να αντιδρά με τριήμερη… καθυστέρηση και με κέρδη πάνω από 5%, στα 7 ευρώ, επίπεδα τα οποία έχει να δει περισσότερο από ένα μήνα.

Εντολές αγορών βγαίνουν ακόμα στον Μυτιληναίο, τα Σωληνουργεία και την Βιοχάλκο, καθώς ενισχύονται πάνω από 3%. Κέρδη για την υπό αποκρατικοποίηση ΕΥΔΑΠ, τα ΕΛΠΕ και τον ΟΤΕ, Frigoglass και Jumbo.

ΧΣ

Facebook Comments