Να επανεξετάσει την απόφασή της για τη διακοπή του δρομολογίου Θεσσαλονίκη-Αθήνα από τις 14 Οκτωβρίου, ζητά από την Olympic Air η διοίκηση του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ), ενώ παράλληλα αιτείται τη συνδρομή του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, για τη βελτίωση της κατάστασης και την άρση του αποκλεισμού της πόλης.

Αναλυτικότερα, με επιστολές προς τον υπουργό και τη διοίκηση του αερομεταφορέα, ο πρόεδρος του ΣΕΒΕ, Δημήτρης Λακασάς, επισημαίνει ότι η κατάργηση του δρομολογίου του πρώην εθνικού αερομεταφορέα, θα έχει επιπτώσεις στην επιχειρηματικότητα και στον τουρισμό, καθώς υφίσταται συνεχής ανάγκη μετακινήσεων επιχειρηματιών, στελεχών και τουριστών από Θεσσαλονίκη προς Αθήνα και το αντίστροφο, αλλά και μέσω αυτής προς Θεσσαλονίκη.

“Γενικότερα και πέρα από τον τουρισμό (απλό και συνεδριακό), η εξωστρεφής επιχειρηματική κοινότητα της Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης περιοχής της στηρίζει χρόνια τα δρομολόγια της Olympic Air και των άλλων εταιρειών.

Μπορεί η Ελλάδα να βρίσκεται σε ύφεση, αυτό όμως δε σημαίνει ότι οι επιχειρηματίες της περιοχής μας δε συνεχίζουν να είναι ενεργοί και δυναμικοί, αναζητώντας τους καλύτερους τρόπους μετακίνησής τους για τη διεκπεραίωση των εμπορικών τους συναλλαγών. Σε αυτή την προσπάθεια ο ΣΕΒΕ ελπίζει και ζητά από τις αεροπορικές εταιρίες να συνεχίσουν να είναι αρωγοί, προς αμοιβαίο όφελος», υπογραμμίζεται μεταξύ άλλων στις επιστολές.

Facebook Comments