Η Apple ανακοίνωσε υψηλότατα έσοδα τριμήνου, με το iPhone 7 να αντιστρέφει την καθοδική πορεία των πωλήσεων μέσα στους τρεις τελευταίους μήνες του 2016.

Μέσα στο πρώτο πλήρες τρίμηνο από την κυκλοφορία του, η Apple ανακοίνωσε καθαρές πωλήσεις ύψους 78,4 δισ. δολαρίων- υψηλότερες κατά 3% σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι. Όπως αναφέρει το BBC, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Τιμ Κουκ, δήλωσε πως η Apple πούλησε «περισσότερα iPhones από ποτέ».

Επίσης, σημειώθηκαν ρεκόρ εσόδων για τα Mac, Apple Watch και τις υπηρεσίες της, όπως είπε- με αποτέλεσμα η μετοχή της να σημειώσει άνοδο 3% αμέσως μετά τις ανακοινώσεις. «Χαιρόμαστε να αναφέρουμε πως τα αποτελέσματα του τριμήνου των διακοπών απέφεραν τα υψηλότερα έσοδα τριμήνου που έχουμε σημειώσει ποτέ, και έσπασαν πολλαπλά ρεκόρ κατά την πορεία τους» είπε ο Κουκ.

Υπενθυμίζεται πως η αμερικανική εταιρεία έβλεπε τα έσοδά της να πέφτουν επί τρία τρίμηνα στη σειρά, αντιμέτωπη με έντονο ανταγωνισμό, ιδίως από κινεζικές εταιρείες, στην «αρένα» των smartphones, με τις πωλήσεις του iPhone να πλήττονται. Η συνεχιζόμενη επιβράδυνση στις πωλήσεις iPhone- που αντιπροσωπεύουν τα 2/3 των εσόδων της- οδήγησαν στην πτώση των ετησίων εσόδων της Apple τον Οκτώβριο, την πρώτη μέσα σε 15 χρόνια.

Κατά τον Κουκ, η ζήτηση ήταν ιδιαίτερα υψηλή για το μεγαλύτερο iPhone 7 Plus. Γενικότερα, τα μοντέλα του iPhone 7, που κυκλοφόρησαν τον Σεπτέμβριο και περιλαμβάνουν μια βελτιωμένη κάμερα, αλλά δεν διαθέτουν το κλασικό βύσμα για ακουστικά, τώρα αντιπροσωπεύουν το 17% των πωλήσεων τηλεφώνων της Apple, σύμφωνα με την εταιρεία Localytics.

Η Apple ανακοίνωσε πως είχε πουλήσει 78,3 εκατ. iPhones μέσα στο διάστημα τριών μηνών που ολοκληρώθηκε στις 31 Δεκεμβρίου, τη στιγμή που ένα χρόνο πριν ήταν στα 74,8 εκατομμύρια. Ανέφερε έσοδα 54,3 δισ. από τις πωλήσεις iPhone, μαζί με 7,2 δισ. από τα Mac, 5,5 δισ. από το iPad και 4 δισ. από άλλα προϊόντα της, περιλαμβανομένου του Apple Watch. Τα έσοδα από τις υπηρεσίες της (App Store, Apple Music, iCloud, μεταξύ άλλων) ήταν 7,1 δισ. δολάρια.

Όπως αναφέρει το Reuters, η Apple σημείωσε περισσότερες πωλήσεις από τις αντίστοιχες της Samsung (77,5 εκατ. συσκευές) την περίοδο των χριστουγεννιάτικων διακοπών, σημειώνοντας κέρδη περίπου 18 δισ. δολαρίων και διαψεύδοντας τις προβλέψεις της Wall Street.

Παρόλα αυτά, οι προβλέψεις της εταιρείας για το τρέχον τρίμηνο δεν είναι και πολύ αισιόδοξες, λόγω του ισχυρού αμερικανικού δολαρίου, κάτι που πλήττει εταιρείες σαν την Apple. Ο Τιμ Κουκ πάντως δήλωσε ότι είναι αισιόδοξος, καθώς αναμένει αλλαγές στην φορολογία εταιρειών μέσα στο έτος που θα επιτρέψουν στην εταιρεία να φέρει πάνω 200 δισ. δολάρια σε ρευστό τα οποία βρίσκονται στο εξωτερικό, πίσω στις ΗΠΑ.

Facebook Comments