Η ανακοίνωση των εταιρικών μεγεθών από το Facebook, ξεπέρασε τις προσδοκίες των αναλυτών. Τα συνολικά έσοδα έφτασαν στα $8,81 δισ. ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις. Οι ενεργοί χρήστες ανά μήνα έφτασαν στους 1,86 δισ. φτάνοντας πιο κοντά στο στόχο των 2 δισ. που έχει θέσει το Facebook, ενώ συνεχίστηκε και η άνοδος των χρηστών από κινητές συσκευές. Σχετικά με τα έσοδα, το μέσο έσοδο ανά χρήστη κινήθηκε ανοδικά ενώ σε ΗΠΑ και Καναδά υπήρξε σημαντική άνοδος από τα $13,54 στα $19,28.

02 02 17 facebook

 

02 02 17 faceshare

“Ήταν ένα ακόμα καλό τρίμηνο και ένα καλό κλείσιμο για το 2016. Το Facebook συνεχίζει να συνδέει τους ανθρώπους και να δημιουργεί μια παγκόσμια κοινότητα και το 2016 πιο πολλοί άνθρωποι από ποτέ ένωσαν τις φωνές τους”, δήλωσε ο συνιδρυτής και CEO του Facebook, Mark Zuckerberg.

Οι επενδυτές δε μπορούσαν παρά να μείνουν ευχαριστημένοι από τις οικονομικές επιδόσεις της εταιρίας. Οι μετοχές του Facebook ενισχύθηκαν κατά 2,2% και στη συνέχεια ανέβηκαν και ένα ακόμα 2,0% στο after hours trading.

Θυμίζουμε ότι η μετοχή του Facebook εισήλθε στο αμερικανικό χρηματιστήριο στα $40, έκτοτε έχασε το 50% καθώς όλοι θεώρησαν ότι η εταιρία είναι υπερεκτιμημένοι και τώρα κινείται με ταχύτητα προς πάνω από τα $150. Φυσικά, ελάχιστα χαρτοφυλάκια κατάφεραν να αποκομίσουν κέρδη από τη μετoχή.

Facebook Comments