COOLSCULPTING: Η πιο Cool θεραπεία για να αποχαιρετήσετε το τοπικό λίπος Χωρίς Χειρουργείο, Χωρίς Χρόνο Αποθεραπείας και Χωρίς Κόπο για Πάντα.

Και το καλύτερο: Χρειάζεται μόνο μια επίσκεψη (μια συνεδρία)

Σε οποιαδήποτε συζήτηση για τοπικό λίπος ακούμε τη λέξη κρυολιπόλυση CoolSculpting, μάλιστα διαβάσαμε πως είναι η αγαπημένη θεραπεία των αστέρων του Hollywood.  Τι ακριβώς είναι; 

Είναι η μόνη μέθοδος που αντικαθιστά επάξια τη χειρουργική λιποαναρρόφηση, και ναι, είναι το κρυμμένο μυστικό του Hollywoood! Διάσημοι όπως η Christina Anguilera, η Molly Sims έχουν δει θεαματική αλλαγή στο σώμα τους με το Coolsculpting, όπως έντονα φημολογείται πως το έχει δοκιμάσει και η Kim Kardasian.

Διάφορα άλλα μηχανήματα κάνουν την ίδια θεραπεία, όμως  το Coolsculpting διαφέρει:  Είναι το μόνο με FDA approval, πιστοποιημένο αποτέλεσμα, εξατομικευμένο πλάνο θεραπείας, τεχνολογία αιχμής, διαθέτει 6 διαφορετικές κεφαλές, και θέλει μόνο μια συνεδρία.

Η θεραπεία Coolsculpting έχει στοιχειώδεις διαφορές από άλλες μη επεμβατικές ή ελάχιστα επεμβατικές μεθόδους αφαίρεσης λίπους. Οι περισσότερες μέθοδοι νεκρώνουν τα κύτταρα τραυματίζοντας το λίπος και τον ιστό του δέρματος με θερμότητα, υπέρηχους ή χημικές ενέσεις. Όλες αυτές οι θεραπείες ενέχουν πολλούς κινδύνους, ιδιαίτερα όσον αφορά στο αν εστιάζουν στο κατάλληλο βάθος και στο αν υπάρχει πιθανότητα να προκαλέσουν βλάβες σε άλλες όργανα κοντά ή μέσα στον λιπώδη ιστό. Η αποτελεσματικότητα των μεθόδων αυτών είναι αβέβαιη. Αντίθετα, το Coolsculpting προκαλεί απόπτωση στα λιποκύτταρα με στόχο σταθερά και σταδιακά να μειωθεί το στρώμα του λίπους και να διατηρηθεί ανέπαφος ο υγιής ιστός.

Οι διαφορές μεταξύ των μεθόδων που βασίζονται στη θερμότητα και στην τεχνολογία της ψύξης που εφαρμόζει το CoolSculpting είναι πολύ σημαντικές, και αποδεικνύεται πως πολλές μέθοδοι μπορεί να αποβούν επικίνδυνες.

Μερικές συσκευές που προσπαθούν να αντιγράψουν το Coolsculpting στην πραγματικότητα βασίζονται στην θερμότητα και όχι στην ψύξη.

Τα δεδομένα των συσκευών που μιμούνται το CoolSculpting:

Παράγουν έντονη θερμότητα μέσα στο δέρμα, καταλήγοντας σε τραυματισμό και ξαφνικό θάνατο των κυττάρων (νέκρωση) χωρίς ασφάλεια.

Η ενέργεια που διοχετεύεται δεν είναι εστιασμένη, και κατ’ επέκταση εκτός από τα λιποκύτταρα επηρεάζεται και ο περιβάλλοντας ιστός. 

Ο πόνος και η ενόχληση που προκαλούν είναι τόσο έντονη που απαιτείται χορήγηση παυσίπονων ή αναλγητικών πριν τη θεραπεία.

Η διαφορά του CoolSculpting

• Παράγει ενέργεια για να οδηγήσει σε ψύξη τα λιποκύτταρα και πυροδοτεί τη διαδικασία της απόπτωσης, δηλαδή του φυσικού βιολογικού θανάτου των κυττάρων.

• Η μη επεμβατική κρυολιπόλυση χρησιμοποιεί την ενέργεια αποκλειστικά και μόνο για να στοχεύσει τα κύτταρα του λίπους. Όλα τα υπόλοιπα κύτταρα και ο ιστός μένουν ανέπαφα.

• Η θεραπεία είναι χωρίς πόνο ή άλλη ενόχληση, χωρίς να χρειαστεί χορήγηση φαρμάκων για ανακούφιση του άλγους.

• Το σχήμα της χιονονιφάδας είναι μοναδικό, και δεν μπορεί να αντιγραφεί. Καμία άλλη συσκευή κρυολιπόλυσης δεν έχει την τεχνολογία και το χαρακτηριστικό γαλάζιο-μπλε σήμα.

8 ΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ COOLSCULPTING ΝΑ ΞΕΧΩΡΙΖΕΙ

1 | ΤΟ ΠΡΩΤΟ

Η ZELTIQ διατηρεί την πατέντα της κρυολιπόλυσης τόσο στην Αμερική όσο και παγκοσμίως. Το Coolsculpting είναι η πρώτη αυθεντική κρυολιπόλυση.

2 | ΥΠΕΡΕΧΕΙ ΣΕ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Εγκεκριμένη από τον FDA, τον Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων ως η εγκυρότερη και ασφαλέστερη συσκευή κρυολιπόλυσης. Διαθέτει την πιστοποίηση CE ως ιατρική συσκευή και πλήθος ιατρικών εγκρίσεων παγκοσμίως.

3 | ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΕΡΟ

Περισσότερες από 60 κλινικές μελέτες και έρευνες αποδεικνύουν επιστημονικά τη δράση του στην καταπολέμηση του τοπικού λίπους με αποτελέσματα εφάμιλλα της χειρουργικής λιποαναρρόφησης.

4 | ΗΓΕΤΗΣ ΣΤΗΝ ΚΡΥΟΛΙΠΟΛΥΣΗ

Μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί πάνω από 3,500,000 θεραπείες σε πάνω από 4,000 ιατρεία παγκοσμίως.

 5 | ΤΟ ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΟ

Είναι η νούμερο ένα μέθοδος σε προτίμηση για μη χειρουργική αφαίρεση λίπους και λιπογλυπτική σώματος.

6 | ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΕΙ ΜΙΑ ΜΟΝΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑ

Το 97% των ατόμων που έκαναν τη θεραπεία είδαν έντονη διαφορά με μια μόνο συνεδρία.

7 | ΤΟ ΑΣΦΑΛΕΣΤΕΡΟ

Η μοναδική θεραπεία με ελεγχόμενη ψύξη που διαθέτει την τεχνολογία Freeze detect για να προστατεύει το δέρμα σε κάθε στιγμή της συνεδρίας.

8 | ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΙΑΤΡΙΚΟ

Διατίθεται μόνο από πιστοποιημένα ιατρεία τα οποία έχουν την έγκριση της μητρικής εταιρίας Zeltiq πως πληρούν τα κριτήρια εφαρμογής και χρήσης της συσκευής.

Το CoolSculpting είναι η κορυφή στο χώρο των συσκευών κρυολιπόλυσης.

Η διαδικασία του Coolsculpting σχεδιάστηκε κατόπιν ενδελεχούς έρευνας επιστημόνων στην ιατρική σχολή του Harvard και η τεχνολογία που ακολουθεί συνδυάζει σωστή θερμοκρασία ψύξης, κατάλληλο χρόνο θεραπείας, επιλογή από 6 διαφορετικές κεφαλές, ακριβή εστίαση στο λίπος και πίεση vacuum: ένα εξειδικευμένο ιατρικό πρωτόκολλο που καμία άλλη συσκευή δεν έχει.

Η ασφάλεια είναι δεδομένη:

Η τεχνολογία αιχμής που χρησιμοποιεί για να ανιχνεύει τη θερμοκρασία του ψύχους είναι μοναδική και ονομάζεται Freeze detect: Οι αισθητήρες της συσκευής και το λογισμικό που διαθέτει ανιχνεύει άμεσα οποιαδήποτε αλλαγή στο δέρμα, και σταματά τη διαδικασία αν κάποια παράμετρος δεν είναι φυσιολογική.

Το πατενταρισμένο gelpad είναι ένα θερμικό ύφασμα με ειδικό τζελ το οποίο τοποθετείται στην περιοχή που θα εφαρμοστεί η κεφαλή έτσι ώστε να υπάρχει σταθερή επαφή κατά τη διάρκεια της θεραπείας, και ταυτόχρονα προστατεύεται το δέρμα.

 

Ελένη Στεφανούρη

Aesthetic Medicine Supervisor

www.mcmc.gr

 

Facebook Comments