Τριήμερη δημοπρασία στην Ερμούπολη της Σύρου, με έργα κορυφαίων Ελλήνων ζωγράφων, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 26, το Σάββατο 27 και την Κυριακή 28 Ιουλίου στην αίθουσα τέχνης «Ερμούπολη».

Συνεπής στο θερινό ραντεβού του με το φιλότεχνο κοινό των νησιών ο οίκος δημοπρασιών του Ευάγγελου Καπόπουλου διοργανώνει – για 14η συνεχή χρονιά – στην όμορφη πρωτεύουσα των Κυκλάδων, κάτι που πλέον αποτελεί θεσμό.


Τα έργα που θα δημοπρατηθούν φέρουν την υπογραφή σημαντικών  Ελλήνων ζωγράφων όπως είναι οι: Χριστοφόρου, Πράσινος, Σπαθάρης, Ζούνη, Τσόκλης, Παύλος, Φασιανός, Μυταράς, Σταθόπουλος, Καράς, Μακρουλάκης, Δρούγκας, Μανωλίδης, Πανταλέων, Γέρος, Σπεράντζας, Στεφάνου, Σόρογκας, Σάμιος, Γεωργίου, καθώς και πολλών Ευρωπαίων όπως των  Arman, Pasqua, Combas, Adami, Segui, Erro, Deleval, Benjamin Spark, Batista, Klasen κ.ά..

Ο οίκος δημοπρασιών «Καπόπουλος» δίνει έτσι την ευκαιρία στο φιλότεχνο κοινό να έρθει σε επαφή τόσο με την ελληνική, όσο και με την ευρωπαϊκή ζωγραφική.  Η δημοπρασία θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα τέχνης «Ερμούπολη», η οποία βρίσκεται ακριβώς δίπλα από το περίτεχνο κτήριο του Δημαρχείου της πόλης, έργο Τσίλερ και επί της κεντρικής πλατείας της πόλης.

Ο γνωστός δημοπράτης, Ευάγγελος Καπόπουλος, αναφερόμενος στις δημοπρασίες στη Σύρο σε σχέση με την εποχή μας, σημειώνει:
«Στο ταξίδι μας και φέτος στη Σύρο αφήνουμε πίσω τις πραγματικά δύσκολες συνθήκες της αγοράς. Επιδιώκουμε να περάσουμε ευχάριστα, προσφέροντας πολύ μεγάλες ευκαιρίες στους φιλότεχνους. Εκτός από τα έργα του καταλόγου,  υπάρχουν 30 ακόμα έργα διακεκριμένων καλλιτεχνών με ελεύθερη τιμή εκκίνησης. Το ζητούμενο για εμάς είναι το ευχάριστο κλίμα και η διαφυγή από τα καθημερινά προβλήματα. Η τέχνη είναι πάντα η καλύτερη οδός απόδρασης».

Πληροφορίες
Τα έργα θα εκτεθούν στον ίδιο χώρο τις ημέρες των δημοπρασιών.
Δημοπρασίες κάθε βράδυ στις 9.30 μ.μ.. Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 210 8974441, 210 6833048.

Facebook Comments