Μήνυμα ότι οι εταιρίες του Ομίλου Ρέστη θα συνεχίσουν κανονικά τις εργασίες τους, χωρίς να επηρεάζονται από τις νομικές εμπλοκές του Βίκτωρα Ρέστη στέλνει η οικογένεια του προφυλακιστέου εφοπλιστή.

Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι εκφράζονται εύλογες απορίες για το πώς αποφασίστηκε προφυλάκιση, την ώρα που είχαν καταβληθεί τα απαιτούμενα από τη δικαιοσύνη χρήματα. Από πολλούς μάλιστα εκλαμβάνεται ως δίωξη κατά όσων έχουν εξωστρεφή επιχειρηματική δραστηριότητα το γεγονός ότι ο λόγος ύπαρξης εταιριών σε άλλες χώρες βάρυνε στην απόφαση προφυλάκισης.

Με μια ανακοίνωσή του, πάντως, το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρίας ENTERPRISES SHIPPING & TRADING SA δηλώνει κατηγορηματικά ότι η λειτουργία της εταιρίας δεν επηρεάζεται από τη δικαστική εμπλοκή που έχει ο μέτοχός της Βίκτωρας Ρέστης. Ήδη έχει ενεργοποιηθεί, όπως τονίζει η εταιρία, το σχετικό επιχειρηματικό σχέδιο δράσης για τη διασφάλιση της απρόσκοπτης συνέχειας των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων του Ομίλου. Στόχος είναι, σύμφωνα με την ανακοίνωση να εξασφαλιστεί ότι η εταιρεία, οι συνεργάτες και οι εργαζόμενοί της δε θα επηρεαστούν από τυχόν εξωγενείς παράγοντες.

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει η εταιρία, όλες οι δραστηριότητές της, σε όλες τις χώρες και όλες τις επιχειρήσεις, που συμμετέχει, είναι διασφαλισμένες, μέσα από διαδικασίες αυστηρού εσωτερικού ελέγχου, σχεδίων δράσης επιχειρησιακής συνέχειας κι αποτελεσματικής και διεθνούς επιπέδου διοίκησης. Η ανακοίνωση μάλιστα ξεκαθαρίζει ότι όλες οι δεσμεύσεις συνεχίζουν να ισχύουν κανονικά, όπως και οι συναλλαγές της εταιρείας, που εξελίσσονται ομαλά σύμφωνα με τον προγραμματισμό.

Επίσης, τονίζεται, ότι όλες οι ναυτιλιακές δραστηριότητες, παραμένουν ανεπηρέαστες, καθώς διασφαλίζονται από την επαρκή εκτελεστική διαχείριση της διοίκησης, την ικανότητα του προσωπικού, που υποστηρίζεται ενεργά από την οικογένεια Ρέστη η οποία ήδη έχει αναλάβει την εποπτεία όλου του Ομίλου.

«Είμαστε αποφασισμένοι να εξασφαλίσουμε ότι η εταιρεία που ιδρύθηκε από τον πατέρα μου περίπου πριν από 40 χρόνια, θα συνεχίζει να εκπληρώνει όλες της υποχρεώσεις και να εξυπηρετήσει τους πελάτες της με τον ίδιο αξιόπιστο τρόπο» σημειώνει σε δήλωσή της η Κάτια Ρέστη, εξ ονόματος της οικογένειας Ρέστη και συμπληρώνει: «Επίσης, θα προστατεύσουμε την εταιρία, που αποτελεί πηγή ζωής για περίπου 3.000 εργαζόμενους στην ξηρά και στη θάλασσα. Οι άνθρωποι αυτοί οδήγησαν αυτήν την επιχείρηση σε πολλές επιτυχίες, υπό την καθοδήγηση του πατέρα μου και τον αδελφού μου.

Σε σχέση με τις ανυπόστατες καταγγελίες που αντιμετωπίζει ο αδελφός μου, Βίκτωρας, θεωρούμε ότι η αλήθεια θα λάμψει και η δικαιοσύνη θα απονεμηθεί. Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε πλήρως με τις Ελληνικές αρχές, προκειμένου η δικαιοσύνη να συνεχίσει τη δουλειά της και εν τέλει να φανεί η πλήρης αλήθεια».

Σχετικά με το Ναυτιλιακό Τμήμα του Ομίλου Ρέστη

Η ENTERPRISES SHIPPING & TRADING SA εδρεύει στην Αθήνα, στην Ελλάδα και διαχειρίζεται ένα στόλο από 87 πλοία, κυρίως φορτηγά και δεξαμενόπλοια, που λειτουργούν σε παγκόσμιο επίπεδο και προσφέρουν απασχόληση σε περίπου 3.000 άτομα. Ιδρύθηκε το 1973 από τον Σταμάτη Ρέστη και ελέγχεται από τα μέλη της Οικογένειας Ρέστη, η εταιρεία είναι ο αποδέκτης πολλών βραβείων και πιστοποιήσεων, γεγονός που αποτελεί αναγνώριση του ηγετικού της ρόλου και των βιώσιμων πρακτικών στη διαχείριση πλοίων.

Facebook Comments