Εντός της ημέρας αναμένεται να εκδοθεί η εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομικών για την μείωση του ΦΠΑ για τους κλάδους της εστίασης/ φιλοξενίας (από 23% σε 13%) ώστε οι επιχειρηματίες να προσαρμόσουν τις ταμειακές τους μηχανές.

Την Τρίτη οι επιχειρηματίες θα παραλάβουν τα πρώτα 10.000 σήματα που ειδοποιούν τους καταναλωτές για τις μειώσεις στις τιμές. Οι καταστηματάρχες υπολογίζουν πως θα χρειασθούν 1 με 2 ημέρες για να ρυθμίσουν τις ταμειακές τους μηχανές: εάν η εγκύκλιος τελικά εκδοθεί τη Δευτέρα, η όλη διαδικασία θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη 1η Αυγούστου.

Τις πρώτες ημέρες εφαρμογής του μειωμένου ΦΠΑ όσοι επιχειρηματίες αντιμετωπίσουν προβλήματα προσαρμογής των ταμειακών μηχανών τους θα αντιμετωπίζονται με σχετική ανεκτικότητα.

Μεγάλο ποσοστό της μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση στο 13% θα περάσει στον καταναλωτή τόνισε στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς.

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ δήλωσε ότι ο ΦΠΑ 23% δεν πέρασε στην κατανάλωση, ούτε οι αυξήσεις σε ενέργεια και τις πρώτες ύλες και το ίδιο θα γίνει και τώρα. «Ο κλάδος έχει αποδείξει ότι μπορεί να κρατήσει μειωμένες τις τιμές, και ότι θα περάσει μεγάλο ποσοστό της μείωσης στον καταναλωτή» σημείωσε.

Διευκρίνισε ότι θα υπάρχει διπλή αναγραφή των τιμών στους τιμοκαταλόγους για να βοηθηθεί ο καταναλωτής να αντιληφθεί τις διαφορές στις τιμές. «Φαίνεται από τις ταμειακές μηχανές αν κάποιος αύξησε τις τιμές για να τις μειώσει μετά» ανέφερε. Ο κ. Καββαθάς πρόσθεσε ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από τους καταστηματάρχες για να λάβουν το σχετικό σήμα.

Facebook Comments