Κλείσιμο πάνω από τις 880 μονάδες αποτελεί την αρχή για αλλαγή σελίδας της αγοράς, αφού πάνω από όλα προέχει η σταθεροποίηση.  Σε δέκα συνεδριάσεις μόνο δύο φορές έχει δει το αρνητικό πρόσημο η αγορά, με τον γενικό δείκτη να κινείται στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας με κέρδη πάνω από μία ποσοστιαία μονάδα, επιστρέφοντας σε επίπεδα που παραπέμπουν σε υψηλά μεγαλύτερα του ενός μηνός.

Όχι ότι έχει αλλάξει κάτι, αν και η εβδομάδα που μόλις ξεκίνησε είναι ιδιαιτέρως κρίσιμη. Μέχρι την Τετάρτη θα πρέπει να έχει ξεκαθαρίσει η σύμβαση με τα λαχεία και οι υπογραφές της Emma Delta με το ΤΑΙΠΕΔ για τον ΟΠΑΠ. Αν κάτι στραβώσει, υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις να χαλάσει η εικόνα της χώρας στο εξωτερικό ότι αδυνατεί να προωθήσει τις ιδιωτικοποιήσεις.

Η  αυλαία της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών έπεσε με την Probank και την απόκτησή της από την Εθνική Τράπεζα, ενώ συνεχίζεται η κινητικότητα στις μικρότερες κεφαλαιοποιήσεις, μετά το deal της Forthnet, καθώς ενισχύεται και σήμερα με κέρδη πάνω από 13%, στα επίπεδα του 1,46 ευρώ.

Κέρδη για τα mid caps, με τα Σωληνουργεία Κορίνθου να ενισχύονται 2,8%, στα 2,20 ευρώ, 3,68% τα ΕΛΠΕ, καθώς ενισχύονται λόγω ΔΕΣΦΑ, ΟΠΑΠ άνω του 3% ενόψει των υπογραφών με την Emma Delta,  Βιοχάλκο, που ενισχύεται λόγω της ανόδου των θυγατρικών της, ΕΥΔΑΠ 3,10% ενόψει ιδιωτικοποίησης, ΜΕΤΚΑ 2%, η οποία θεωρείται υποτιμημένη με αποτέλεσμα τις συνεχείς αυξήσεις τιμής στόχους από τους επενδυτικούς οίκους.

Κέρδη για τον ΟΛΠ και τον ΟΤΕ με άνοδο πάνω από 1,8%, ενώ συνεχίζει πάλι ανοδικά η ΔΕΗ, στα 7,33 ευρώ. Οριακές είναι οι διακυμάνσεις σε Alpha και Πειραιώς, ενώ μικρές απώλειες καταγράφει η μετοχή της Εθνικής. 

ΧΣ

Facebook Comments