Έκλεισε η συμφωνία των 190 εκατ. για τα λαχεία, μεταδίδει το Reuters. Με αυτόν τον τρόπο ανοίγει ο δρόμος για την πώληση της συμμετοχής του ελληνικού κράτους στον ΟΠΑΠ.

Ανώτερος αξιωματούχος που εμπλέκεται στις διαδικασίες δήλωσε στο Reuters ότι έκλεισε η συμφωνία για την 12ετή εκμετάλλευση των λαχείων από την κ/ξ των ΟΠΑΠ, Ιntralot και SGI.

Αμέσως μετά την υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης η εταιρεία Ελληνικά Λαχεία θα πρέπει να καταβάλλει 38 εκατ. ευρώ στο ΤΑΙΠΕΔ και να αναμείνει την κύρωση της σύμβασης από την ελληνική Βουλή και της έγκριση της από την Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Οι νέες συμφωνίες προμηθειών θα διατεθούν στην Emma Delta πριν την υπογραφή της σύμβασης πώλησης του 33% του ΟΠΑΠ. Τα στελέχη της Emma Delta ωστόσο, έκαναν τη Δευτέρα λόγο για άλλη μια φορά για παράνομες συμβάσεις, που προκάλεσαν ζημία στον ΟΠΑΠ και φοροδιαφυγή για το ελληνικό δημόσιο.

Επίσης, σημείωναν ότι οι νομικές διαδικασίες, από την πλευρά της Emma Delta, για την κατάπτωση των επίμαχων συμβάσεων θα συνεχιστούν.

Facebook Comments