Οι «πατέρες» της χέβι μέταλ μουσικής, Black Sabbath, έδωσαν την τελευταία τους συναυλία στην πόλη όπου εμφανίστηκαν για πρώτη φορά το μακρινό 1968, στο Μπέρμιγχαμ της κεντρικής Αγγλίας. 

Στην τελευταία τους συναυλία που δόθηκε στην NEC Arena και διήρκησε δύο ώρες, ο Ozzy Osbourne και η παρέα του έπαιξαν 15 τραγούδια και ολοκλήρωσαν το πρόγραμμα με την πρώτη τους επιτυχία, το θρυλικό «Paranoid».   Η περιοδεία των Black Sabbath με τίτλο «The End Tour» ξεκίνησε από τις ΗΠΑτον περασμένο Ιανουάριο και έκανε 81 σταθμούς σε όλο τον κόσμο σε Αυστραλία, Ασία, Ευρώπη, Βόρεια Αμερική και Νότια Αμερική, για να καταλήξει στο μέρος απ’ όπου ξεκίνησε.   

Ο 68χρονος Ozzy ευχαρίστησε τους φαν της βρετανικής μπάντας για την αγάπη και την υποστήριξή τους αυτές τις πέντε δεκαετίες.   Οι Black Sabbath σχηματίστηκαν το 1968 με μέλη τον Osbourne, τον κιθαρίστα Tony Iommi, τον μπασίστα Geezer Butler και τον ντράμερ Bill Ward.   Ενώ ο Osbourne έφυγε από το συγκρότημα το 1977 και αντικαταστάθηκε από τον Ronnie James Dio των Rainbow, το 1997 το συγκρότημα απέκτησε και πάλι την αρχική του σύνθεση. Ο Ward δεν έπαιζε με την θρυλική μπάντα από το 2012 και οι Iommi και Butler είχαν μαζί τους στη σκηνή στις τελευταίες συναυλίες τον ντράμερ Tommy Clufetos και τον κιμπορντίστα Adam Wakeman. 

Το τελευταίο  τραγούδι της τελευταίας τους συναυλίας μεταδόθηκε ζωντανά στη σελίδα τους στο Facebook, ενώ πυροτεχνήματα γέμισαν τον ουρανό καθώς το συγκρότημα έκανε την τελευταία του υπόκλιση και πόζαρε για την αποχαιρετιστήρια φωτογραφία μπροστά στο πλήθος θαυμαστών του.   «Σας ευχαριστώ, καληνύχτα, σας ευχαριστώ πολύ», είπε ο Osbourne καθώς έφευγαν από τη σκηνή, ενώ ο Iommi έκανε με το χέρι του το σήμα της νίκης, αποχαιρετώντας κι εκείνος τους θαυμαστές τους.

Μιλώντας στο BBC, πριν από την τελευταία συναυλία, ο Osbourne είπε ότι αισθάνεται «έναν κυκεώνα συναισθημάτων».  Και πρόσθεσε: «Θυμάμαι να παίζω στην παμπ Crown στο Μπέρμιγχαμ  και να σκέφτομαι: αυτό θα είναι καλό για καμιά διετία, να πίνουμε μερικές μπύρες και να αυτοσχεδιάζουμε. Αλλά αυτή ήταν η αρχή για την πιο απίστευτη περιπέτεια που μπορεί κανείς να φανταστεί. Έζησα την καλύτερη ζωή μέσα από όλο αυτό».

 

Facebook Comments