Ισχυρή άνοδος στη Wall Street και νέα ιστορικά υψηλά για τους τρεις βασικούς δείκτες, μετά από τις δηλώσεις του Trump ότι στις επόμενες 2-3 εβδομάδες θα ανακοινώσει φορολογικές μεταρρυθμίσεις. Το σχόλιο αυτό είναι αρκετό για να καταφέρουν οι αγορές να αποφύγουν οποιαδήποτε δυσκολία στις επόμενες συνεδριάσεις, με το πιθανότερο σενάριο είναι λίγο υψηλότερα να υπάρξει και πάλι μια σταθεροποιητική κατάσταση, όπως αυτή που βιώσαμε όλες αυτές τις ημέρες. Το USD ακολουθεί ανοδικά το ξέσπασμα της Wall Street και αναμένεται να συνεχίσει και στις επόμενες συνεδριάσεις. Το επενδυτικό συναίσθημα παραμένει σε θετικά επίπεδα ενώ και μια σειρά άλλων ενδείξεων υποστηρίζουν την άνοδο σε υψηλότερα επίπεδα. Ωστόσο, η δυναμική και το εύρος διακύμανσης θα παραμείνουν μικρά.

  • Σύμφωνα με δημοσίευμα της WSJ, η Samsung αναμένεται να παρουσιάσει το Galaxy S8, σε ειδική εκδήλωση στη Νέα Υόρκη, προς τα τέλη Μαρτίου.

  • Ο επικεφαλής της RBA, Lowe, δήλωσε ότι είναι δύσκολο να πει αν η ισοτιμία είναι υπερτιμημένη.

  • Αύξηση 16,7% για τις κινεζικές εξαγωγές τον Ιανουάριο, έναντι εκτιμήσεων για αύξηση 10,0%.

  • Αύξηση των κινεζικών εξαγωγών κατά 7,9% έναντι εκτιμήσεων για αύξηση 3,2%.

  • Η PIMCO μείωσε στο 46,1% από 49,1%, τα αμερικανικά ομόλογα που έχει στο χαρτοφυλάκιό της.

Ανάλυση αγοράς

Πετρέλαιο – Άνοιγμα: 52,86 Υψηλό: 53,59 Χαμηλό: 52,85 Κλείσιμο: 53,45

10 02 17 oil

 

 

 

 

 

 

 

Ο μαύρος χρυσός παραμένει σε μια πλάγια κίνηση αρκετών εβδομάδων καθώς όπως φαίνεται η μείωση της παραγωγής δεν αρκεί για να υπάρξει μια ισχυρότερη κίνηση προς υψηλότερα επίπεδα. Το εύρος της πλάγιας κίνησης είναι από τα $55,05 μέχρι και τα $51,25 και μια έξοδο από τα επίπεδα αυτά θα την εκμεταλλευτούμε για νέες τοποθετήσεις καθώς είναι εξαιρετικά πιθανό η κίνηση που θα ακολουθήσει να είναι έντονη. Εκτιμούμε ότι μια διορθωτική κίνηση προς χαμηλότερα επίπεδα, δεν θα καταφέρει να επηρεάσει την ανοδική τάση της ισοτιμίας και ως εκ τούτου θα αποτελέσει μια νέα ευκαιρία για τοποθετήσεις. Οι τεχνικές ενδείξεις ROC, Vol. δεν είναι ξεκάθαρες και αυτό που βγαίνει ως συμπέρασμα είναι ότι η πλάγια τάση θα συνεχιστεί.

Στηρίξεις               Αντιστάσεις

53,25                      53,60
52,90                      54,15
52,60                      54,90
51,85                      55,60

Facebook Comments