Η δίκη ξεκίνησε στις 13:30 στο κτήριο 11 αιθουσα 1 με την Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλοντική Ομοσπονδία να ζητάει να παραστούν ως πολιτική αγωγή από την έδρα δικαστηρίου, κάτι το οποίο η ΠΦΠΟ ζητάει επίμονα τα τελευταία δύο χρόνια. Η πρόεδρος διέκοψε τη δική για 20 λεπτά προκειμένου να ληφθεί η απόφαση. Η εισαγγελέας για πρώτη φορά έκανε δεκτό το αίτημα. 

Μέσω της δικηγόρου της Ομοσπονδίας στο διάστημα που συνεδρίαζε η έδρα τη κτήριο δέχθηκε απειλή για ρουκέτα με αποτέλεσμα να διακοπεί η δική και να δοθεί νέα ημερομηνία στις 22 Φεβρουαρίου στο κτήριο 13. Αρκετοί φιλόζωοι βρίσκονταν από έξω για να υποστηρίξουν την προσπάθεια των εθελοντών μιας και το παράνομο εμπόριο, η παράνομη εκτροφή και η φοροδιαφυγή έχουν πάρει μεγάλες διαστάσεις στη χώρα μας.
 
Ας σημειωθεί ότι στις 20 Φεβρουαρίου δικάζεται άλλη μία υπόθεση παράνομου εμπορίου, εκτροφής και κακοποίησης(παράνομο εκτροφείο Περιστερίου), στον ίδιο χώρο η εκτροφέας διατηρούσε κομμωτήριο σκύλων χωρίς νόμιμη άδεια, το οποίο μάλιστα διαφήμιζε σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης για πολλά χρόνια. 
 
Η απειλή για τη ρουκέτα αρχικά ανελήφθη από την ΣΕΧΤΑ Επαναστατών αν και εκ των υστέρων απεδέχθη ότι ήταν φάρσα. Η Ομοσπονδία και τα μέλη της κάνουν έκκληση στον κόσμο να παραστεί και στα δύο δικαστήρια. 
 
Όλη η ιστορία του παράνομου εκτροφείου: 
 
Η παράνομη εκτροφέας από τα Σπάτα είχε στην κατοχή της 37 μικρόσωμα σκυλιά σε  ακατάλληλες συνθήκες, πωλούσε παράνομα τα κουτάβια τους(παράνομο εμπόριο) προς 450 ευρώ το ένα, φοροδιαφεύγοντας. Τα σκυλιά κατασχέθηκαν στις 24 Δεκεμβρίου 2015 από το Δήμο Σπατών με εντολή της Εισαγγελέως Ζώων, κάποια από αυτά μεταφέρθηκαν σε πανσιόν και κάποια μετά τις πέντε ημέρες σε κτηνιατρεία καθώς η κλινική τους κατάσταση ήταν πολύ κακή.
 
Στη 1 Φεβρουαρίου 2017 η πλευρά της παράνομης εκτροφέως ζήτησε αναβολή επικαλούμενη σοβαρούς λόγους. Η υπόθεση θα δικαζόταν στις 13 Φεβρουαρίου 2017 στις 09:00 στο κτήριο 11 στην Ευελπίδων.
 
Αυτό που προκάλεσε εντύπωση στις καταγγέλουσες Μαρίνα Τελή και Ίριδα Καλφοπούλου, μέλη της Πανελλήνιας Περιβαλλοντικής Φιλοζωικής Ομοσπονδίας που προχώρησαν στη καταγγελία και τη κατάσχεση, είναι ότι ενώ η πλευρά της παράνομης εκτροφέως ήδη ένα χρόνο πριν είχε προσφύγει στο ΣτΕ για να της επιστραφούν πίσω τα σκυλιά, το οποίο αποφάσισε ότι η μόνιμη ή μη κατάσχεση των ζώων θα οριστεί από το δικαστήριο, κι ενώ η σημερινή ημερομηνία του δικαστηρίου είχε προταθεί από τη δική της δικηγόρο, ζήτησαν την αναβολή της δίκης.
 
Επίσης, στο δικαστήριο βρισκόταν και ο συνήγορος δικηγόρος της άλλης παράνομης εκτροφέως από το Περιστέρι την οποία κατήγγειλε πάλι μέλος της Πανελλήνιας Φιλοζωικής Ομοσπονδίας. Η δίκη της παράνομης εκτροφέως από το Περιστέρι έχει οριστεί στις 20 Φεβρουαρίου 2017.
 
Επιπλέον, η Ίρις Καλφοπούλου δέχεται απειλές τόσο στο προσωπικό της προφίλ σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης -έχει προσφύγει στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος- όσο και στον προσωπικό της τηλεφωνικό κινητό αριθμό.
 

Facebook Comments