Πολύ μικρή κίνηση κατά τη διάρκεια των ασιατικών συνεδριάσεων με το JPY να εμφανίζεται και πάλι δυνατό μετά την πτώση 2% του Nikkei και να πιέζει τόσο τα βασικά νομίσματα όσο και τα commodity currencies.

Μισή ώρα πριν το άνοιγμα του Λονδίνου παρατηρούμε μια έντονη αποστροφή ρίσκου, που είναι λογική πριν τις μεγάλες ανακοινώσεις της ημέρας για την Αμερική.

Οι βασικές ανακοινώσεις για το EUR είναι το γερμανικό επίπεδο ανεργίας στις 10:55 που αναμένεται στα ίδια επίπεδα. Στις 11:00 έχουμε την ανακοίνωση του Ιταλικού επιπέδου ανεργίας που αναμένεται αυξημένο κατά 0.1% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, ενώ 1 ώρα αργότερα έχουμε την ανακοίνωση του πληθωρισμού και της ανεργίας για την Ευρωζώνη με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για παραμονή στα ίδια επίπεδα.

Οι μεγάλες ανακοινώσεις της ημέρας όμως είναι για την Αμερική και ξεκινούν με την ανακοίνωση του ΑΕΠ που προβλέπεται μειωμένο σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Την ίδια ώρα έχουμε και το επίπεδο απασχόλησης ADP στις 15:30 που θυμίζω ότι είναι μια πρώτη ένδειξη για το NFP της Παρασκευής. Ο PMI του Chicago στις 16:45 θα μας δώσει μια πρώτη ένδειξη για τον ISM. Τέλος, στις 21:00 θα έχουμε την απόφαση των επιτοκίων της FED χωρίς να υπάρχει κάποια πρόβλεψη για αλλαγή.

Facebook Comments