Ο γενικός δείκτης ανακάμπτει στην περιοχή των 880 μονάδων , με τις μετοχές της μεγάλης κεφαλαιοποίησης και ειδικά οι μετοχές των ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, ΕΥΔΑΠ να υπεραποδίδουν.

Το καλό νέο της ημέρας είναι ότι το ΔΝΤ στην έκθεσή του για την Ελλάδα προβλέπει ελάφρυνση του χρέους κατά 4 ποσοστιαίες μονάδες το 2020, κάτι που προεξοφλεί κούρεμα  του χρέους ή τέλος πάντων ανάληψη πρωτοβουλιών από την τρόικα, όπως η μείωση επιτοκίων ή επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής.

Σημαντικά κέρδη για τη ΔΕΗ πάνω από 5%,  στα 7,66 ευρώ και όγκο 511 χιλιάδων τεμαχίων. Κέρδη 3,82% για τον ΟΤΕ μετά την οριστικοποίηση του deal πώλησης της Globul, κίνηση στο 1,70 για την Ιντραλότ με την τιμή στόχο στο 1,90 για τη μετοχή από Ελληνικές χρηματιστηριακές, σχεδόν κατά 3,5% ενισχύεται ο ΟΠΑΠ ενόψει της υπογραφής της σύμβασης εξαγοράς του από την Emma Delta, σχεδόν κατά 35 ενισχύονται τα ΣΩΛΚ και πάνω από 2% τα ΕΛΠΕ και η Alpha, που θεωρείται από άποψη αποτιμήσεων η πιο ελκυστική Ελληνική τραπεζική μετοχή. Τα κέρδη για τον δείκτη ξεπερνούν το 1,5% και ο τζίρος τα 30 εκατ. ευρώ.

ΧΣ

Facebook Comments