Εδραιώνεται η ανοδική κίνηση την Πέμπτη στην αγορά, με τον γενικό δείκτη να ανακάμπτει πάνω από τις 895 μονάδες, με τους αναλυτές να στοιχηματίζουν ότι έστω και ενδοσυνεδριακά μπορεί να “πέσει” το οχυρό των 900 μονάδων.

Με εξαίρεση την Εθνική και την Πειραιώς που κινούνται σε αρνητικό πεδίο, τη διαφορά κάνουν οι μετοχές της Alpha, Coca Cola, ΟΠΑΠ και  Βιοχάλκο.

Σε κάθε περίπτωση η αντίδραση που έχει βγει την Πέμπτη στηρίζεται κυρίως στην άνοδο που σημειώνουν οι ευρωπαϊκές αγορές και βεβαίως στη διάθεση των επενδυτών για ένα καλοκαιρινό ράλι το οποίο ουσιαστικά περιμένουν από το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαίου, οπότε και ξεκίνησε η κατηφόρα, κάτω από τις 800 μονάδες.

Αν και επί της ουσίας δεν έχει αλλάξει κάτι, καταλύτες στους οποίους θα μπορούσε να βασιστεί η όποια αντίδραση, λείπουν, μεμονωμένα χαρτιά θα μπορούσαν να κάνουν τη διαφορά, σχολιάζουν οι χρηματιστές. Κέρδη 3,5% για την ΕΥΔΑΠ ενόψει ιδιωτικοποίησης και επιστροφής κεφαλαίου, που πλέον κινείται στα 6,16 ευρώ με υψηλό έτους τα 6,47 ευρώ.

Κέρδη 3,43% για τον Τιτάνα, μετά τα ισχυρά μάκρο που ανακοίνωσαν οι ΗΠΑ, κοντά στα 7 ευρώ ενισχύεται ο ΟΠΑΠ, ενόψει της υπογραφής της σύμβασης εξαγοράς μεταξύ ΤΑΙΠΕΔ και Emma Delta, Βιοχάλκο, λόγω φημών περί επανάκαμψης του ενδιαφέροντος από πλευράς Nucor, ΕΧΑΕ, λόγω ισχυρών αποτελεσμάτων, αύξησης εσόδων και κερδοφορίας στο εξάμηνο μετά τις αυξήσεις κεφαλαίου των τραπεζών. Από εκεί και πέρα, οι ξένοι τροφοδοτούν με εντολές αγορών τον ΟΤΕ, την Jumbo και τον Μυτιληναίο.

Γενικότερα, η κυβέρνηση έχει τη διάθεση παρά την… «κόπωση» των βουλευτών της, να τρέξει τις μεταρρυθμίσεις, κάτι που αποδεικνύεται από τις ανακοινώσεις για τη διαθεσιμότητα των εκπαιδευτικών, αλλά και άλλων δημοσίων υπαλλήλων, που θα ανακοινωθούν εντός των ημερών.

ΧΣ

Facebook Comments