Η κυβέρνηση είναι έτοιμη να ανοίξει το αμέσως επόμενο διάστημα το ζήτημα της ομηρίας χιλιάδων συμβασιούχων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης μιλώντας στη Βουλή.

«Πρέπει να είμαστε σαφείς. Αναγνωρίζουμε ότι οι περιπτώσεις αυτών των συμβασιούχων καλύπτουν διαρκείς και πάγιες ανάγκες; Ναι ή όχι; Σε αυτό δεν μπορείτε να υπεκφύγετε. Πρέπει να το απαντήσετε. Δεν μπορείτε να λέτε σε εμάς γιατί δεν κάνουμε προσλήψεις. Διότι γνωρίζετε πολύ καλά ότι επί των ημερών σας, και λόγω των δικών σας προσεγγίσεων, αυτή τη στιγμή είμαστε αναγκασμένοι να κινούμαστε με το λόγο 1 προς 4 που ήταν 1 προς 5, μέχρι πέρυσι», είπε ο υπουργός Εσωτερικών, απευθυνόμενος στους βουλευτές της Ν.Δ.

Ο κ. Σκουρλέτης υπογράμμισε ότι υπάρχει η δέσμευση για το ποσοστό προσλήψεων με βάση τις αποχωρήσεις και μέσα σε αυτό, όπως είπε, η κυβέρνηση έπρεπε να βρει τον τρόπο να κινηθεί για να καλύψει ανάγκες, όπως στην υγεία ή την παιδεία πρωτίστως, αλλά και σε άλλους τομείς.

«Αντιλαμβάνεστε λοιπόν ότι αναγνωρίζοντας ότι αυτοί οι άνθρωποι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, θα πρέπει να παρατείνουμε τις συμβάσεις αυτές σε μια προσπάθεια να κερδίσουμε χρόνο. Σας καλώ, με πρωτοβουλίες που θα πάρει τους αμέσως επόμενους μήνες το υπουργείο Εσωτερικών, να κάτσουμε να σκεφτούμε πάνω στο ζήτημα των χιλιάδων συμβασιούχων, γιατί δεν θα πρέπει να αναπαράγουμε πολλές ταχύτητες εργαζομένων, τη στιγμή μάλιστα που η πραγματική τους σχέση με το αντικείμενο είναι σχέση εργασίας αορίστου χρόνου και πρέπει κάποια στιγμή να την αναγνωρίσουμε», είπε ο υπουργός, κατηγορώντας τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ, ότι ευθύνονται για την ομηρία των συμβασιούχων επί δεκαετίες.

Facebook Comments