Οι χαμηλές αποτιμήσεις και η συσσώρευση επί μακρό διάστημα, «βγάζουν μάτι» για άνοδο. Μάλιστα, η αντίδραση εκδηλώνεται σήμερα με αυξημένο τζίρο, αφού στην πρώτη ώρα της συνεδρίασης, ο τζίρος προσεγγίζει τα 12 εκατ. ευρώ, που σημαίνει ότι υπήρχε ουρά εντολών αγοράς από την προηγούμενη μέρα. Σε κάθε περίπτωση, σχολιάζουν οι χρηματιστές, ότι η κίνηση της αγοράς σε υψηλότερα επίπεδα, δημιουργεί μαξιλάρι ασφαλείας ενόψει μελλοντικών κινδύνων, όπως οι κοινωνικές αναταραχές και το ενδεχόμενο πολιτικής αστάθειας.

Ωστόσο, οι επενδυτές, Έλληνες και ξένοι αναγνωρίζουν ότι υπάρχουν κάποιες τρανταχτές ευκαιρίες μετοχών στο ταμπλό, αλλά και stories που συνοδεύουν μερικά χαρτιά. Η Πειραιώς αποτελεί τη μετοχή με τα περισσότερα κέρδη στο ταμπλό και για πρώτη φορά από την 1η Ιουλίου ξεπερνά το 1 ευρώ με όγκο ως αυτή την ώρα περισσότερα από 2,5 εκατ. τεμάχια. Η τράπεζα ανακοίνωσε πρόγραμμα ευρείας εθελούσιας εξόδου, προκειμένου να περιορίσει τα κόστη της. Κέρδη κοντά στο 2% για τη μετοχή της Εθνικής, μετά τη χθεσινή βουτιά του 3% και 1,32% για την Alpha με το warrant να καταγράφει νέα άνοδο 2,67%, στα 0,77 ευρώ.

Η αντίδραση που βγαίνει σήμερα προέρχεται κυρίως από τον τραπεζικό κλάδο, χωρίς να σημαίνει όμως, ότι δεν ακολουθούν οι μικρότερες κεφαλαιοποιήσεις. Ο ΟΛΠ εξακολουθεί να ανακάμπτει με άνοδο κοντά στο 2% και με τα υψηλά έτους στα 21,68 ευρώ. Κέρδη 1,5% για τον ΟΠΑΠ, πάνω από τα 7 ευρώ εν αναμονή της υπογραφής της εξαγοράς του από την Emma Delta. Kέρδη πάνω από 2% για την Ιντραλότ η οποία εκδίδει ομολογιακό 300 εκατ. ευρώ, παρά το αυξημένο επιτόκιο μεταξύ 9 – 10% που δίνουν οι αγορές. Κίνηση προς τα 4,5 ευρώ για τον Μυτιληναίο, στα 6,33 ευρώ για την ΕΥΔΑΠ, που συνεχίζει την υπεραντίδραση και τονμ ΟΤΕ, που σημειώνει άνοδο πάνω από μία ποσοστιαία μονάδα. 

ΧΣ

Facebook Comments