Πτυχία, Μεταπτυχακά, Διδακτοτικά, ΑΣΕΠ, Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και γλώσσες διασφαλίζουν μεγαλύτερη μοριοδότηση κατά τη διαδικασία αξιολόγησης των υπαλλήλων που τίθενται σε διαθεσιμότητα.

Αυτό προκύπτει από την απόφαση που εξέδωσε, το πρωί της Παρακευής, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκος Μητσοτάκης. Η απόφαση προβλέπει τον καθορισμό της διαδικασίας επιλογής των υπαλλήλων που τίθενται σε κινητικότητα, βάση του Νόμου 4172/2013, που ψηφίστηκε πρόσφατα στη Βουλή.

Ωστόσο άνωστο παραμένει το πώς θα ξεκιν΄σει η δαδικασία επανατοποθετήσεων καθώς πρέπει να ολοκλρωθούν τα νέα οργανογράμματα.

Επίσης προβλέπεται αφαίρεση μορίων σε περίπτωση εμπλοκής δημοσίου υπαλλήλου σε πειθαρχικά παραπτώματα ενώ ενισχύονται οι νεότεροι υπάλληλοι αφού η μοριοδότηση των πρώτων χρόνων υπηρεσίας στο Δημόσιο είναι αυξημένη.

Από το ΑΣΕΠ η μοριοδότηση

Οπως επισημαίνεται από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, η διαδικασία της μοριοδότησης θα γίνει από το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ) σε συνεργασία με τα αρμόδια όργανα των εμπλεκομένων Υπουργείων και φορέων.

«Με την Υπουργική Απόφαση που εκδόθηκε σήμερα αναδεικνύουμε τις αρχές στις οποίες θα στηριχθούμε για μια σύγχρονη και αποτελεσματική Δημόσια Διοίκηση. Την αξιοκρατία, την αξιοσύνη, την εμπιστοσύνη, αλλά και την αυστηρότητα, όπου αυτή είναι επιβεβλημένη», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Και πρόσθεσε: «Σήμερα γίνεται κατανοητό και στον πλέον δύσπιστο ότι η αξιολόγηση όλων όσοι εισέρχονται στο πρόγραμμα της κινητικότητας θα γίνει με τρόπο αντικειμενικό, δίκαιο και διαφανή, έτσι ώστε να καλύψουμε τα κενά που έχουν εντοπιστεί στη Δημόσια Διοίκηση. Η όλη διαδικασία θα πραγματοποιηθεί με τη συμβολή του ΑΣΕΠ, το οποίο αποτελεί θεματοφύλακα αξιοκρατίας, διαφάνειας και δικαιοσύνης.

Οι διαδικασίες που προβλέπονται στην Υπουργική Απόφαση θα εφαρμοστούν άμεσα και απαρέγκλιτα από το σύνολο των Υπουργείων και των εμπλεκομένων φορέων».

Facebook Comments