Η διαφορά της σημερινής αντίδρασης σε σχέση με τις προηγούμενες είναι ότι υπάρχει τζίρος, ενδιαφέρον και συναλλαγές, αφού έπειτα από 4,5 ώρες συναλλαγών ο τζίρος ξεπερνάει τα 33 εκατ. ευρώ.

Χωρίς να υπάρχει συγκεκριμένος λόγος, εκτός από την αποφασιστικότητα που θέλησε να περάσει χθες ο πρωθυπουργός στο υπουργικό συμβούλιο ότι μέχρι τέλος Αυγούστου θα πρέπει να έχουν κλείσει όλες οι μνημονιακές υποχρεώσεις της χώρας ενόψει της επίσκεψης της τρόικα, η αντίδραση που βρίσκεται σε εξέλιξη φέρει τεχνικά χαρακτηριστικά.

Μετά το ανοδικό «σπάσιμο» των 910 μονάδων, η αγορά βρίσκει αντίσταση στις 920 μονάδες, πραγματοποιώντας σε δεκατέσσερις συνεδριάσεις ράλι περίπου 100 μονάδων.  Στα καλά νέα της ημέρας εντάσσεται και η δήλωση της Κριστίν Λαγκάρντ περί ελάφρυνσης του χρέους, όπως άλλωστε έχουν δεσμευτεί οι Ευρωπαίοι, αλλά και η επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος εκ μέρους της χώρας μας.

Αν πέσουν και οι υπογραφές με την Emma Delta για τον ΟΠΑΠ, η εικόνα της χώρας απέναντι στους ξένους επενδυτές θα έχει αποκατασταθεί σε σημαντικό βαθμό, επισημαίνουν οι χρηματιστές, οι οποίοι βλέπουν ότι ανοίγει η όρεξη για ένα καλοκαιρινό ράλι, παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν. Δυσκολίες, όπως το τι θα βγάλει η έρευνα της Blackrock ως προς τις κεφαλαιακές ανάγκες των τραπεζών.

Γύρισμα, στο 1,67 ευρώ για την Ιντραλότ, λόγω του ακριβού επιτοκίου που έδωσαν οι αγορές, 9,75%, για την έκδοση ομολογιακού ύψους 311 εκατ. ευρώ. Απώλειες για τη ΔΕΗ 1,65%, μετά την ανακοίνωση εκπτώσεων στο ρεύμα υψηλής τάσης. Γύρισμα, επίσης, για τα ΣΩΛΚ, τον ΟΠΑΠ και τα Folli Follie, μετά τα χθεσινά κέρδη.

Από εκεί και πέρα, ισχυρά είναι τα κέρδη για τον ΟΛΠ, πάνω από 7%, στα 17,19 ευρώ, τον Τιτάνα 5,78%, λόγω των καλών αμερικανικών μάκρο και την πεποίθηση της Goldman ότι η επανέναρξη των μεγάλων έργων μπορεί να συμβάλει στην περαιτέρω βελτίωση των οικονομικών μεγεθών της τσιμεντοβιομηχανίας. Κέρδη 6,40% για την Πειραιώς, λίγο πάνω από το 1 ευρώ, πάνω από 15 ενισδχύεται η Alpha και η Εθνική, 1% η ΕΧΑΕ και ΟΤΕ. 

ΧΣ

Facebook Comments