Την επιθυμία του για εξάντληση της τετραετούς θητείας της κυβέρνησης επανέλαβε ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε συνέντευξή του στα Νέα, σημειώνοντας πως δεν θα επιδιώξει εκλογές. Ξεκαθάρισε όμως πως δεν είναι διατεθειμένος να δεχθεί οποιονδήποτε εκβιασμό από οποιαδήποτε συμφέροντα.

«Πρόωρες εκλογές ούτε θέλω ούτε πρόκειται να επιδιώξω! Ωστόσο, το ότι δεν θέλω εκλογές δεν σημαίνει ότι θα ήμουν διατεθειμένος να δεχθώ οποιονδήποτε εκβιασμό από οποιαδήποτε συμφέροντα! Διότι αν αντιληφθώ εκβιασμούς ή άλλου είδους πιέσεις, τότε προφανώς άλλοι θα έχουν τις ευθύνες για ό,τι συμβεί», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Να το πω αλλιώς», πρόσθεσε, «εγώ θέλω σταθερότητα και εξάντληση τετραετίας για το καλό του τόπου. Αλλά έχω και τα μάτια μου ανοιχτά».

Ο κ. Σαμαράς χαρακτήρισε ειλικρινή και εποικοδομητική τη συνεργασία του με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ενώ επέκρινε τον Φώτη Κουβέλη για τις πρόσφατες δηλώσεις του περί σχεδίου πρόωρων εκλογών τον Ιούνιο που πέρασε.

Συγκεκριμένα, ο Πρωθυπουργός δήλωσε ότι παραμένουν ανοικτοί οι δίαυλοι επικοινωνίας με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ , «αν και με κάποιες δηλώσεις του τελευταία αδίκησε τον εαυτό του. Οπως, για παράδειγμα, όταν δήλωνε τις προάλλες ότι δήθεν… σχεδίαζα εκλογές τον περασμένο Ιούνιο».

«Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί λέει τέτοια πράγματα. Ιδιαίτερα όταν γνωρίζει ότι δεν είναι αλήθεια», συμπλήρωσε.

«Δε θα υπάρξουν περιοριστικά μέτρα»

Ερωτηθείς σχετικά με τις εκτιμήσεις για δημοσιονομικό κενό τη διετία 2014 – 2015, ο κ. Σαμαράς έκανε λόγο για προβλέψεις που εξαρτώνται από υποθέσεις εργασίας.

«Συνήθως τα μεγέθη στα οποία καταλήγουν είναι πολύ μικρότερα από αυτά που ξεκινούν. Και έπειτα από κάποιες διορθωτικές κινήσεις εξαλείφονται», συνέχισε και εμφανίστηκε βέβαιος πως «δεν θα υπάρξουν νέα περιοριστικά μέτρα».

Οι προκλήσεις της μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση

Όσον αφορά τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, ο Πρωθυπουργός είπε ότι «αν πετύχει το πείραμα, και εφόσον επιτύχουμε πρωτογενές πλεόνασμα, θα ζητήσουμε και άλλες μειώσεις φόρων. Αν δεν πετύχει το πείραμα, απομακρύνεται ο στόχος μείωσης της φορολογίας».

«Η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση αποτελεί μια βελτίωση. Και μπορούμε να καταφέρουμε πολύ μεγαλύτερη βελτίωση. Αλλά αυτό εξαρτάται από τους πολίτες. Οποιος κλέβει το κράτος, δεν κλέβει την κυβέρνηση. Κλέβει τον διπλανό του! Και τα παιδιά του… Τόσο απλά», πρόσθεσε.
 

Facebook Comments