Μεγάλη κινητικότητα σήμερα σε επιλεγμένες μετοχές, προφανώς ενόψει ανακοίνωσης των εταιρικών αποτελεσμάτων, αλλά και στα warrants των τραπεζών. Κέρδη κοντά στο 5% για την Jumbo, στα 8,70 ευρώ και όγκο 78 χιλιάδων τεμαχίων, με τις φήμες να κάνουν λόγο για είσοδο νέων funds στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας.

Κέρδη κοντά στο 3,5% για τη ΜΕΤΚΑ, εταιρεία η οποία ανακοινώνει τα αποτελέσματά της. Κέρδη άνω του 3% για την Ελλάκτωρ, με την αγορά να ποντάρει στην αναδιάρθρωση του δανεισμού, καθώς και στο να ξεκινήσουν τα μεγάλα έργα.

Κέρδη, επίσης, για τον Τιτάνα, καθώς η εταιρεία ξεπλήρωσε ομόλογο που έληγε τις προηγούμενες μέρες καταβάλλοντας πάνω από 90 εκατ. ευρώ, ενώ η Goldman Sachs θεωρεί ότι θα ωφεληθεί η εταιρεία από την επιστροφή στην ανάκαμψη της Ελλάδας. Άνοδο πάνω από 25 για τη Βιοχάλκο, κοντά στο 2% τα κέρδη για τον ΟΛΠ, που μαζί με τον ΟΛΘ παίρνουν άμεσα το δρόμο της ιδιωτικοποίησης.

Δωδέκατη ανοδική συνεδρίαση από τις 16 Ιουλίου, μόνο τρεις με απώλειες και τέταρτη συνεχόμενη ανοδική, αν και με εμφανή τα σημάδια της κόπωσης. Ο γενικός δείκτης έκλεισε με μικρά κέρδη 0,13%, στις 917,75 μονάδες, κινούμενος τη Δευτέρα, σε ένα στενό εύρος διακύμανσης, με χαμηλό στις 911 μονάδες και υψηλό στις 922.

Αν κάτι διατήρησε το επενδυτικό ενδιαφέρον ζωντανό στη πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας είναι ότι πλέον, όσο και να μην το θέλουν οι Γερμανοί, άνοιξε η συζήτηση για το κούρεμα του Ελληνικού χρέους. Τόσο η Λαγκάρντ, όσο και άλλοι αξιωματούχοι της Κομισιόν, ακόμα και μέσα από τη Γερμανία υποστηρίζουν ότι το κούρεμα είναι εκ των ων ουκ άνευ.

Μάλιστα, τόσο η επικεφαλής του ΔΝΤ, όσο και ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών κ. Ι. Στουρνάρας είπαν ότι περιμένουν από τους Ευρωπαίους να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους.

Σημειωτέον, ότι σήμερα ανακοινώθηκαν τα στοιχεία για την εκτέλεση του προϋπολογισμού, από τα οποία προκύπτει πως τον Ιούλιο έκλεισε καθοριστικά η μαύρη τρύπα που είχε δημιουργηθεί τους προηγούμενους μήνες και πως ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα φέτος είναι εφικτός.

Προφανώς, σύμφωνα με την αγορά, αυτό είναι το στοιχείο που αναμένει η τρόικα για να συναινέσει σε μίας μορφής κούρεμα του χρέους. Κάτι το οποίο θα γίνει είτε με επιμήκυνση και πτώση του επιτοκίου στα επίπεδα της… Γερμανίας, είτε απευθείας, όπως συνέβη με το PSI. Υπό αυτά τα δεδομένα, κυβέρνηση και αγορά εκτιμούν ότι το κλίμα θα αλλάξει ριζικά για τη χώρα μας, ενώ δεν είναι και λίγοι εκείνοι που περιμένουν νέα από τη συνάντηση Σαμαρά Ομπάμα την ερχόμενη Πέμπτη στον Λευκό οίκο.

Κατά τα άλλα και πάλι άνοδο κατέγραψε η Alpha 1,95%, στα 0,47 ευρώ και 2,73% για το warrant. Αμετάβλητη στα 2,56 η Εθνική και +8,10% για το warrant, ενώ απώλειες και κλείσιμο στο 1,04 για την Πειραιώς , μετά το ράλι της Παρασκευής. Απώλειες 2,8% και για το warrant της τράπεζας. Σημειωτέον ότι ενδοσυνεδριακά έγιναν πακέτα στα warrants της Πειραιώς και της Alpha, τα οποία, σύμφωνα με πληροφορίες πέρασαν σε hedge funds.

Το κλίμα στο Χ.Α. δηλώνει… αισιοδοξία, με τις επόμενες αντιστάσεις να βγαίνουν πάνω από τις 920 μονάδες, αρκεί βεβαίως να υπάρξουν καταλύτες και ειδήσεις που να υποστηρίζουν την άνοδο. Οι συναλλαγές διαμορφώθηκαν στα 40 εκατ. ευρώ.

ΧΣ 

Facebook Comments