Η σημαντικότερη είδηση στη συνεδρίαση των ασιατικών αγορών ήταν η απόφαση της Τράπεζας της Αυστραλίας RBA να μειώσει το βασικό επιτόκιο κατά 25 μονάδες βάσης στο ιστορικό χαμηλό του 2,50%, επισημαίνοντας ανάπτυξη κάτω της τάσης.

Η RBA αναμένει ο πληθωρισμός να παραμείνει εντός του στόχου του 2-3% τα επόμενα 1-2 χρόνια. Ακόμα ανέφερε ότι θα προσαρμόσει την πολιτική της ώστε να διατηρήσει τον πληθωρισμό εντός του στόχου. Μάλιστα, δεν επανέλαβε το μήνυμα του Ιουλίου ότι ο πληθωρισμός παρέχει περιθώρια για περαιτέρω στήριξη της οικονομίας.

Η απόφαση της κεντρικής τράπεζας ήταν αναμενόμενη από τους επενδυτές αν και η συνοδευόμενη δήλωση του διοικητή της Stevens δεν ήταν τόσο απαισιόδοξη όσο περίμενε η αγορά με αποτέλεσμα να οδηγηθεί το δολάριο Αυστραλίας σε υψηλότερα επίπεδα λόγω short covering.
Την τελευταία φορά που είχε μειώσει τα επιτόκια η RBA από το 3,00% ήταν τον περασμένο Μάιο, ενώ από το Νοέμβρη του 2011 το επιτόκιο έχει μειωθεί κατά 2,25%.

Στις υπόλοιπες ανακοινώσεις της ημέρας, αναμένουμε τη βιομηχανική/μεταποιητική παραγωγή στη Βρετανία για τον Ιούνιο, το ΑΕΠ β’ τριμήνου στην Ιταλία και τις εργοστασιακές παραγγελίες στη Γερμανία για τον Ιούνιο.

Facebook Comments