Η Πρόεδρος της Federal Reserve Janet Yellen δήλωσε πως η αμερικανική οικονομία είναι ασθενής, ωστόσο οι πολιτικές της Fed αποτέλεσαν στήριγμα και όχι εμπόδιο.

Από όταν η Κεντρική Τράπεζα άρχισε να εφαρμόζει διευκολυντικές πολιτικές μετά το ξέσπασμα της χρηματοπιστωτικής κρίσης του 2008, οι ΗΠΑ στην πραγματικότητα αναπτύχθηκαν με ταχύτερο ρυθμό από άλλα μέρη του κόσμου ενώ διαθέτουν ένα ισχυρό τραπεζικό σύστημα, είπε.

“Η οικονομία έχει ανακάμψει, για παράδειγμα, πιο γρήγορα, από… τις οικονομίες της ΕΕ στον απόηχο της κρίσης”, είπε η Yellen στη διάρκεια της δεύτερης ημέρας κατάθεσής της ενώπιον του Κογκρέσου. “Η Fed έχει θέσει σε εφαρμογή ιδιαίτερα διευκολυντικές νομισματικές πολιτικές που στόχο είχαν να δώσουν ώθηση στις δαπάνες και να αποκαταστήσουν τη χαμηλή απασχόληση ή να πετύχουν το στόχο της μεγιστοποίησης της απασχόλησης και της σταθερότητάς τιμών όπως αυτοί ορίζονται από το Κογκρέσο”.
“Θεωρώ ότι βρισκόμαστε πολύ κοντά στην επίτευξη αυτών των στόχων και η νομισματική πολιτική παραμένει διευκολυντική”, πρόσθεσε.

Facebook Comments