Το EUR εξαρτάται σχεδόν αποκλειστικά από τις πολιτικές του Trump και από άλλα στοιχεία τα οποία είναι σημαντικά για το USD. η μεγάλη πτώση που είχε προηγηθεί αλλά και κάποιες νέες ανησυχίες για τις επιπτώσεις του προστατευτισμού, οδήγησαν σε μια νέα άνοδο για το EUR, ισχυρίζεται η BofA Merrill.

Και όλα αυτά παρά το γεγονός ότι ο Mario Draghi παραμένει dovish και δίνει έμφαση στον πληθωρισμό αλλά και στους πολιτικούς κινδύνους με τους οποίους η Ευρωζώνη θα βρεθεί αντιμέτωπη.

Η BofA Merrll παραμένει θετική για το USD αναμένοντας ότι οι πολιτικές της νέας κυβέρνησης θα εστιάσουν περισσότερο στις δημόσιες επενδύσεις και στη λιγότερη ρύθμιση των τραπεζικού συστήματος και λιγότερο στο εμπόριο και σε πρακτικές προστατευτισμού. Αυτοί είναι και οι λόγοι που η BofA Merrill παραμένει bearish για το EURUSD κατά το πρώτο εξάμηνο του 2017.

16 02 17 bofa

Παρόλα αυτά, οι περιορισμοί της ΕΚΤ αναμένεται να αποκτήσουν μεγαλύτερη βαρύτητα στην ισοτιμία, από το δεύτερο εξάμηνο και μετά. Τα πρακτικά από τη συνεδρίαση της ΕΚΤ το Δεκέμβριο, ήταν ξεκάθαρα ως προς αυτό. Η ΕΚΤ αναμένεται να ανακοινώσει tapering από το τέλος του 2017.

Επίσης, ο πληθωρισμός βρίσκεται σε ανοδική τροχιά. Η BofA εκιτμά ότι το δεύτερο εξάμηνο θα είναι θετικό για το EUR/USD και θεωρεί ότι το καλύτερο trade είναι long EUR/JPY. Σχετικά με το EUR/USD βλέπει το 1,0200 μέχρι και το καλοκαίρι και στη συνέχεια σταδιακή ανάκαμψη. Το EUR/USD εκτιμά ότι θα βρίσκεται στο 1,0500 στο τέλος του 2017 και στο 1,1000 το 2018.

Facebook Comments