Η Wall Street θα μπορούσε να έχει άλλη μια χρονιά κερδών φέτος, με το δεύτερο εξάμηνο να είναι αρκετά πιθανό να περιλαμβάνει και μια ισχυρή πτώση, σύμφωνα με τον αναλυτή Clif Droke. Κατά τη διάρκεια της έβδομης χρονιάς κάθε δεκαετίας, υπάρχει μια τάση για θετικές αποδόσεις στις μετοχές και συγκεκριμένα από την περίοδο του Μαρτίου μέχρι και τον Ιούλιο, όπου και συναντάται η μεγαλύτερη ανοδική δυναμική για τις μετοχές, ισχυρίζεται ο Droke.

Ωστόσο προειδοποιεί ότι οτιδήποτε ανεβαίνει, κατεβαίνει και ο Droke εκτιμά ότι μια διόρθωση θα μπορούσε να έρθει τον Οκτώβριο και αφού έχει προηγηθεί μια περίοδος σταθεροποίησης μετά από το ράλι. Πολλές φορές, η έβδομη χρονιά, έχει συμπέσει και με ισχυρές απώλειες για τις μετοχές.

Κραχ, μίνι-κραχ αλλά και αρκετοί χρηματιστηριακοί πανικοί έχουν συμβεί το Σεπτέμβριο του 1987, τον Οκτώβριο του 1997 και τον Φεβρουάριο και Αύγουστο του 2007. Αυτό θα πρέπει να αποτελεί μια υπενθύμιση για τους επενδυτές για το 2017.

Η εκλογή του Trump έχει ανοίξει την όρεξη και στους μικρούς επενδυτές, αυτούς που 8 χρόνια τώρα διατηρούνται εκτός αγορών. Από την ημέρα της εκλογής του Trump μέχρι και το τέλος Ιανουαρίου, $46 δισ. έχουν εισέλθει στον αμερικανικό δείκτη. Ωστόσο, ακόμα δεν υπάρχουν ενδείξεις για μια καταστροφή, σύμφωνα με τον Droke.

Η δυναμική της αμερικανικής οικονομίας αποτυπώνεται σε όλους τους δείκτες και επιπλέον υπάρχουν ενδείξεις ότι αυτή η αύξηση μπορεί να συνεχιστεί και τους επόμενους μήνες. Ο φόβος των επενδυτών ότι η άνοδος των επιτοκίων θα αποτελέσει αρνητικό γεγονός για τις μετοχές, έχει βάση αλλά ακόμα βρισκόμαστε μακριά από αυτή την περίοδο.

Facebook Comments