Συρρίκνωση του ΑΕΠ β’ τριμήνου στην Ιταλία στο -0,2%, καλύτερο των εκτιμήσεων > Η πρώτη σημαντική ανακοίνωση για το τρίμηνο στην Ευρωζώνη > Μικρή άνοδος για το ευρώ

Πολλές ήταν οι οικονομικές ανακοινώσεις κατά τη σημερινή συνεδρίαση των αγορών με τα δολάρια Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας να ανακηρύσσονται νικητές ως προς την άνοδο.

Η μείωση του στόχου επιτοκίου της Αυστραλίας κατά 25 μονάδες βάσης κινήθηκε εντός των εκτιμήσεων των αναλυτών, αν και αυτό που οδήγησε σε υψηλότερα επίπεδα την ισοτιμία AUD/USD ήταν η λιγότερο απαισιόδοξη ανακοίνωση της RBA.

Καλύτερο των εκτιμήσεων ανακοινώθηκε και το ΑΕΠ β’ τριμήνου στην Ιταλία. Πρόκειται για την πρώτη ανακοίνωση του ΑΕΠ σε μια από τις τρεις μεγαλύτερες οικονομίες της Ευρωζώνης- Ιταλία, Γαλλία και Γερμανία. Η ιταλική οικονομία συρρικνώθηκε κατά 0,2% το τρίμηνο έναντι εκτίμησης για συρρίκνωση 0,4% και μικρότερη από τη συρρίκνωση του 0,6% το πρώτο τρίμηνο.

Η μέτρηση καταδεικνύει το καλύτερο τρίμηνο για το ΑΕΠ στην Ιταλία σε επτά τρίμηνα αν και αποτελεί το όγδοο συνεχόμενο τρίμηνο που η οικονομία παρουσιάζει συρρίκνωση. Το ΑΕΠ β’ τριμήνου της Ευρωζώνης θα ανακοινωθεί στις 14 Αυγούστου.

Σήμερα ανακοινώθηκε και η μεταποιητική παραγωγή στη Βρετανία, καλύτερη των εκτιμήσεων, οδηγώντας προσωρινά τη στερλίνα σε υψηλότερα επίπεδα. Ακόμα οι εργοστασιακές παραγγελίες στη Γερμανία σημείωσαν άνοδο 3,8% τον Ιούνιο έναντι εκτίμησης για 1,0%.

Το ευρώ άργησε να αντιδράσει μετά την ανακοίνωση του ιταλικού ΑΕΠ. Η ισοτιμία EUR/USD διαπραγματεύεται λίγο χαμηλότερα από το 1,3300 και το υψηλό μήνα έχει διαμορφωθεί πρόσφατα στο 1,3344, επίπεδο που μπορεί να συναντήσει αντίσταση.

Facebook Comments