Πριν λίγο καιρό, μία φιγούρα της εναλλακτικής δεξιάς (alt right) επ’ ονόματι Milo Yiannopoulos, έσπευσε στο πανεπιστήμιο του Berkeley της Αμερικής για να παρουσίασει το βιβλίο του αλλά και να παραδώσει μία από τις γνωστές πολιτικά μη ορθές παραστάσεις του. Καίτοι επισήμως προσκεκλημένος από τους Ρεπουμπλικανούς της σχολής, επέκεινα εγκρίσεως του διοικητικού συμβουλίου του Berkeley, ο Milo δεν έφτασε ποτέ στο σημείο να ανέβει στο βήμα για να μιλήσει. Ο λόγος; Γιατί όλα τα αριστερίστικα στοιχεία του πανεπιστημίου συναθροίσθηκαν έξω από την τοποθεσία της επικείμενης ομιλίας – στην αρχή δήθεν ειρηνικά για να διαμαρτυρηθούν – και άρχισαν να καίνε τον χώρο προκαλώντας κάθε είδους φυσικές φθορές ενώ ταυτόχρονα έγραφαν μετά μανίας στον τοίχο συνθήματα όπως «σκοτώστε τον Milo» ή «σκοτώστε τον Trump». Τελικώς ο ελληνικής καταγωγής performer φυγαδεύθηκε από την αστυνομία με ένα υπηρεσιακό όχημα φορώντας ένα αλεξίσφαιρο γιλέκο.

Ο Milo Yiannopoulos ίσως είναι ένα από τα πιο μισητά πρόσωπα της αμερικανικής πολιτικής και πολιτιστικής σκηνής. Είναι ομοφυλόφιλος, «με προτίμηση στους έγχρωμους άνδρες» όπως δηλώνει ο ίδιος, είναι μετανάστης στην Αμερική ορμώμενος από την Αγγλία ενώ είναι αρχισυντάκτης σε μία από τις πιο επιτυχημένες πολιτικές ιστοσελίδες του κόσμου, το Breitbart, με σαφή προτίμηση στον Donald Trump. Το γεγονός ότι είναι ομοφυλόφιλος και μετανάστης από την μία ενώ από την άλλη είναι ένας ακραιφνής Συντηρητικός ο οποίος αντιτίθεται στην ανεξέλεγκτη μετανάστευση ιδίως από τις μουσουλμανικές χώρες, στην πολιτική ορθότητα της αριστεράς, στον φεμινισμό, στην παγκοσμιοποίηση και ταυτοχρόνως αποτελεί έναν από τους πιο προκλητικούς υποστηρικτές του νέου πλανητάρχη αποτελεί μία φαινομενική αντίφαση με την οποία η αριστερά δυσκολεύεται να συμβιβαστεί.

Υπό την πρόφαση ότι αφού είναι Συντηρητικός και υποστηρικτής του Προέδρου των ΗΠΑ άρα είναι και «Ναζί» οι αριστεροί διαδηλωτές προέβησαν σε κάθε είδους παρανομίες και βιαιότητες. Άλλωστε δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος από το να νομιμοποιήσεις τις βίαιες πράξεις σου από το να καταγγέλεις ότι ο αντίπαλός σου είναι φασίστας. Πολλώ δε μάλλον όταν έχεις στο πλευρό σου τα συστημικά ΜΜΕ να κατηγοριοποιούν τον Milo ως «κήρυκα της ανωτερότητας των λευκών» ενώ η αλήθεια απέχει παρασάγγας. Το δικαίωμα βέβαια στην ελεύθερη έκφραση των ιδεών ενός ανθρώπου σύμφωνα με αυτήν την λογική υφίσταται μόνον όταν φιλτράρεται μέσα από την αριστερή ιδεολογική διόπτρα. Η πραγματικότητα όμως είναι ότι ο κύριος λόγος που ο Yiannopoulos είναι τόσο μισητός δεν είναι η ιδεολογία του αυτή καθεαυτή αλλά το γεγονός ότι πηγαίνει από πανεπιστήμιο σε πανεπιστήμιο και κάνει τους νεαρούς ανθρώπους να γελάνε με την υποκρισία και την δικτατορία της πολιτικής ορθότητας της αριστεράς. Και η αριστερά, όπως κάθε αυταρχικό καθεστώς, έχει συνηθίσει να «απαγορεύει» στους νέους να γελούν με ό,τι θεωρεί η ίδια ως «ρατσιστικό», «φασιστικό», «ομοφοβικό» κοκ.

Και μιας και μιλάμε για γέλιο, ουδεμία υποκρισία είναι αστειότερη από εκείνη των Ελλήνων δημοσιογράφων που όταν στην Ελλάδα γίνονται τέτοιου είδους βαρβαρότητες στα πανεπιστήμια τις καταδικάζουν απερίφραστα ενώ όταν συμβαίνουν σε έναν υποστηρικτή του Trump τότε ο υποστηρικτής του θα έπρεπε να προσέχει που είναι τόσο ακραίος. Ο μεταπρατισμός από τα συστημικά ΜΜΕ του εξωτερικού θα επηρέαζε τους Έλληνες σε μία εποχή που δεν υπήρχε διαδίκτυο. Τώρα απλά κλείνουν το κανάλι και σερφάρουν.

Facebook Comments