Έχουν περάσει αρκετοί μήνες από τότε που το καμάρι του Ίτον, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είχε πει πως αν η αξιολόγηση δεν ολοκληρωνόταν τον Δεκέμβριο, θα είχαμε πρόβλημα.

Ακόμη περισσότεροι μήνες έχουν περάσει από τότε που ο χαρωπός βασιλιάς της αξιοπιστίας Γιώργος Σταθάκης είχε κάνει τη συνηθισμένη του δήλωση: « Η αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί άμεσα! Είναι θέμα ωρών!»

Δυστυχώς, πέρασαν χιλιάδες ώρες, χωρίς να σημειωθεί καμιά πρόοδος στην αξιολόγηση, στην οικονομία, στη χώρα…

Κι ενώ αυτό το γελοίο θρίλερ συνεχίζεται, ο σκηνοθέτης και πρωταγωνιστής Αλέξης Τσίπρας, συνεχίζει να προκαλεί το Πανελλήνιο και τους δανειστές, κάνοντας τον καμπόσο.

Σε ρόλο «πρασινοφρουρού συνδικαλιστή», του κλασσικού κηφήνα των eighties δηλαδή που δεν επέτρεπε να υπάρξει καμιά πρόοδος και καμιά αλλαγή πουθενά αν δεν συμφωνούσε, έρχεται τώρα και κατηγορεί όλους τους άλλους για τα δικά του εγκλήματα.

Το πιο εντυπωσιακό όμως το είπε στη Βουλή την Παρασκευή, όπου λοιδόρησε τον Άδωνι Γεωργιάδη γιατί λέει, δήλωσε δημοσίως ότι προτιμά να πάμε σε εκλογές αντί να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση! Και αυτός ο θλιβερός προπαγανδιστής, που τα δεινά της φυλής μας μετέτρεψαν σε πρωθυπουργό, το είπε λες και ο Άδωνις είπε κάτι κακό!

Ρωτώ λοιπόν: Έπρεπε να έχεις κλείσει την αξιολόγηση από πέρσι και η χώρα να απολαμβάνει ήδη τα πλεονεκτήματα της ποσοτικής χαλάρωσης; Αντί να το πετύχεις, κάθε μέρα μας ρωτάς αν θέλουμε να κλείσεις την αξιολόγηση ή να πάρουμε την κουρτίνα 2.

Επί 16 μήνες σου απαντάμε ότι ευχόμαστε να την κλείσεις σύντομα και να προχωρήσουμε μπροστά. Κι εσύ, που νομίζεις ότι διαπραγματεύεσαι αυτά που έχεις ήδη συμφωνήσει, συνεχίζεις να επαναλαμβάνεις την ίδια εκνευριστική  ερώτηση!

Είναι λοιπόν επόμενο, ο κάθε λογικός άνθρωπος, από εδώ κι εμπρός, να σταματήσει να σου απαντάει θετικά και απλά να σου ζητάει να φύγεις για να επιτευχθεί επιτέλους ο στόχος.

Δυστυχώς όμως για όλους μας, φαίνεται ότι προτιμάς να διαλύσεις τελείως τη χώρα, από το να αφήσεις την καρέκλα σου…  Προτιμάς να ζεις υπό το φόβο του λιντσαρίσματος αποτελώντας ταυτόχρονα το παγκόσμιο παράδειγμα προς αποφυγήν, από το να παραδεχθείς την  αποτυχία και την ήττα σου.

Να θυμάσαι όμως ότι σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, σε στηρίζει το 14% του 70% που θα πάει να ψηφίσει. Σε στηρίζει δηλαδή το 10% περίπου του ελληνικού λαού. Μάλλον δεν είναι αρκετό…

Facebook Comments