Χαμηλότερα ξεκίνησαν την εβδομάδα οι ασιατικές αγορές οι οποίες δεν κατάφεραν να πάρουν κατεύθυνση από το κλείσιμο της Παρασκευής, στη Wall Street.

Οι αγορές βρέθηκαν κοντά σε μια διορθωτική κίνηση την Παρασκευή, αλλά τελικά οι αγοραστές έκαναν και πάλι την εμφάνισή τους με αποτέλεσμα να κλείσουν στα υψηλότερα επίπεδα της εβδομάδας. Το USD συνεχίζει να κινείται ανοδικά και αυτό είναι ένας καλός λόγος που δεν επιτρέπει στις αγορές να κινηθούν χαμηλότερα, ενώ και το επενδυτικό συναίσθημα παραμένει σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα. Οι επόμενες συνεδριάσεις αναμένεται να είναι ιδιαίτερα κρίσιμες, αλλά αν δεν υπάρξει κάποιος ουσιαστικός λόγος, τότε δύσκολα θα δούμε τις αγορές να διορθώνουν. Βασικοί λόγοι που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε απώλειες είναι: πρώτον, μια αποτυχία του Trump να προχωρήσει στην υλοποίηση ή την ανακοίνωση σημαντικών μεταρρυθμίσεων, δεύτερον, μια έντονα αρνητική εξέλιξη σχετικά με την Κίνα και τρίτον κάποια σημαντική επιδείνωση των αμερικανικών macro, με το τελευταίο να μοιάζει απίθανο ως σενάριο.

  • Fed, Mester: Η παγκόσμια οικονομία επηρεάζει σημαντικά την πορεία της αμερικανικής οικονομίας.

  • Νέα υποτίμηση του γουάν από τις κινεζικές Αρχές.

  • Στα €121,9 δισ. αυξήθηκαν οι καθαρές ροές κεφαλαίων στην Ευρωζώνη το Δεκέμβριο, υψηλότερες κατά €13,8 δισ.

  • Άνοδος 2,5% για τις καταναλωτικές δαπάνες στην Ολλανδία.

Ανάλυση αγοράς

EURUSD – Άνοιγμα: 1,0672 Υψηλό: 1,0676 Χαμηλό: 1,0604 Κλείσιμο: 1,0614

Η ισοτιμία παρά το γεγονός ότι πραγματοποίησε μια σημαντική βραχυπρόθεσμη αντιστροφή κατά τη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας, εν τέλει δεν κατάφερε να κινηθεί πάνω από τον ΚΜΟ 50 ημερών, από τον οποίο και δέχθηκε ισχυρότατες πιέσεις. Το άνοιγμα της Δευτέρας, αν και ακόμα είναι νωρίς, είναι μια ένδειξη ότι θα μπορούσαμε να κινηθούμε προς χαμηλότερα επίπεδα με το βασικό σενάριο να θέλει μια επιστροφή στο σημείο της αντιστροφής και δοκιμασία της στήριξης. Οι τεχνικές ενδείξεις ROC, Vol. είναι εξαιρετικά ακραίες αλλά υπάρχει και μια σχετική ασυμβατότητα, οι οποία δεν παρέχει μια ξεκάθαρη εικόνα. Δεν αποκλείουμε και μια νέα διορθωτική κίνηση, πριν οι αγοραστές κάνουν και πάλι την εμφάνισή τους.

 

20 02 17 eurusd

Στηρίξεις           Αντιστάσεις

1,0605               1,0630
1,0570               1,0660
1,0545               1,0700
1,0520               1,0750

Facebook Comments