Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς δήλωσε σήμερα πως «εάν έχουμε τη λήψη μέτρου το οποίο επιβαρύνει, θα έχουμε αντίστοιχο μέτρο ελάφρυνσης» και συμπλήρωσε «αν μειωθεί το αφορολόγητο, θα πρέπει να π.χ. να μειωθεί ο ΕΝΦΙΑ».

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, ο κ. Παππάς είπε ότι θα γίνει ταυτόχρονα η ψήφιση των μέτρων και των «αντίμετρων».

«Τα επιτελεία μας ήδη δουλεύουν ώστε τα στρώματα που θα δοκιμαστούν από ένα μέτρο, να επωφεληθούν από ένα άλλο», συνέχισε.

Είπε επίσης ότι «διαψεύστηκε η αρχική εκτίμηση για μέτρα καθαρής λιτότητας» και επανέλαβε ότι «οποιαδήποτε παρέμβαση θα έχει μηδενικό δημοσιονομικό αποτέλεσμα».

«Το ΔΝΤ απαιτούσε μέτρα λιτότητας 2% μέχρι το 18», επεσήμανε ο κ. Παππάς, υποστηρίζοντας ότι «μετά τη γενική κατακραυγή, καταλήξαμε στο ουδέτερο δημοσιονομικό αποτέλεσμα».

Επέμεινε δε ότι η μάχη κρίθηκε στην πολιτική και όχι στην τρόϊκα, ενώ κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι «αναπαρήγαγε όλο αυτό το διάστημα την επιμονή Σόιμπλε σε ακραία σενάρια».

«Ο ΕΝΦΙΑ, ο ΦΠΑ στην εστίαση ή στην ενέργεια “μιλάνε” στην τσέπη κάθε πολίτη και υπάρχει περιθώριο για παρεμβάσεις σε τομείς όπως αυτοί», σημείωσε ο κ. Παππάς, ενώ εξέφρασε την ελπίδα να ολοκληρωθεί πολύ σύντομα η αξιολόγηση, σημειώνοντας ότι η Ελλάδα πρέπει να ενταχθεί στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ μέσα στην άνοιξη.

Facebook Comments