Μικρές διακυμάνσεις για τις αγορές χθες καθώς η Αμερική ήταν κλειστή. Το επενδυτικό ενδιαφέρον εξακολουθεί να βρίσκεται στην αγορά μετοχών αλλά και στο δολάριο. Οι μετοχές προσπαθούν να διατηρηθούν στα ιστορικά τους υψηλά και μέχρι στιγμής το καταφέρνουν περίφημα ενώ από την άλλη, το USD συνεχίζει να ενισχύεται έναντι των περισσότερων νομισμάτων, με εξαίρεση τα commodity currencies. Το επενδτικό συναίσθημα παραμένει σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα, ενώ και μια σειρά άλλων ενδείξεων είναι επίσης θετικές για τη μακροπρόθεσμη πορεία των μετοχών. Για την ώρα, δεν υπάρχει κάποια εξέλιξη η οποία θα μπορούσε να θεωρηθεί αρνητική, αλλά οι επενδυτές θα πρέπει να έχουν στο πίσω μέρος του μυαλού τους, ότι μια ξαφνική εξέλιξη, θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια βίαιη διορθωτική κίνηση.

  • Πτώση 1,6% σε ετήσια βάση τον Ιανουάριο, για τις πωλήσεις των supermarkets στην Ιαπωνία.

  • Σύμφωνα με τη Moody’s, τα περισσότερα high yield ομόλογα, εκτός τραπεζών, μπορούν να ανταπεξέλθουν ακόμα και σε πτώση του γουάν κατά 10%.

  • BoJ, Kuroda: Δε βλέπει μεγάλα προβλήματα στην αγορά κατοικίας στην Ιαπωνία.

Ανάλυση αγοράς

Πετρέλαιο – Άνοιγμα: 53,70 Υψηλό: 54,25 Χαμηλό: 53,70 Κλείσιμο: 53,99

21 02 17 oil

 

 

 

 

 

 

 

Ο μαύρος χρυσός εξακολουθεί να παραμένει σε πλάγια τάση πάνω από τον ΚΜΟ 50 ημερών και αυτό σημαίνει ότι η μεσο-μακροπρόθεσμη τάση παραμένει ανοδική, έχοντας μικρό κίνδυνο για μια βίαιη πτωτική κίνηση. Θεωρούμε ότι οι επενδυτές οφείλουν να εκμεταλλευτούν αυτή την πλάγια τάση η οποία σε μεγάλο βαθμό έχει διαμορφωθεί από τις αποφάσεις του ΟΠΕΚ σχετικά με την παραγωγή και οι οποίες αν δεν αλλάξουν, δύσκολα θα οδηγήσουν σε επιθετική διάσπαση. Οι τεχνικές ενδείξεις ROC, Vol. δουλεύουν εξαιρετικά σε ένα τέτοιο περιβάλλον και θεωρούμε ότι μια κίνηση προς τα $55,10 είναι ένα πιθανό σενάρο για το πετρέλαιο. Διορθωτικές κινήσεις προς τα $52,75 θα τις χρησιμοποιήσουμε για νέες αγοραστικές τοποθετήσεις.

Στηρίξεις               Αντιστάσεις

53,60                     54,30
53,20                     54,60
52,70                     55,10
52,00                     55,70

Facebook Comments