Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο δήλωσε πως δεν ξέρει πότε θα διεξαχθούν ξανά εκλογές στη χώρα, ενώ διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση του δεν μπορεί να συνεχίσει να κάνει «παραδοσιακή πολιτική».

«Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να κάνουμε απλή παραδοσιακή πολιτική. Όχι! Σε κανέναν τομέα, ούτε στον εκλογικό τομέα, όταν γίνουν εκλογές», είπε ο Μαδούρο σε ομιλία του.

Ο Νικολάς Μαδούρο υποστήριξε ότι δεν γνωρίζει πότε το Εθνικό Εκλογικό Συμβούλιο (CNE) θα προκηρύξει εκλογές, αλλά αυτές θα πρέπει να γίνουν μόνο όταν το κόμμα του θα έχει πρώτα εξασφαλίσει ότι θα τις κερδίσει.

«Όταν γίνουν εκλογές, όταν το CNE τις προκηρύξει, δεν γνωρίζω πότε, ποια χρονιά, αλλά όταν πάμε ξανά σε μια εκλογική αναμέτρηση, πρέπει πρώτα να έχουμε εξασφαλίσει τη νίκη μας, μαζί με την πολιτική δύναμη, μαζί με τη λαϊκή δύναμη, με την οργάνωση μιας νέας εποχής», δήλωσε ο Μαδούρο.

Ο Μαδούρο τόνισε ότι αυτή την περίοδο γίνεται μια αναδιάρθρωση στη δομή της κυβέρνησης και στο σοσιαλιστικό κόμμα PSUV.

Αντιπολίτευση: Ο Μαδούρο δεν θα κάνει ξανά εκλογές

Η αντιπολίτευση κατηγορεί τον Νικολάς Μαδούρο ότι δεν θα επιτρέψει να διεξαχθούν προεδρικές εκλογές, οι οποίες σύμφωνα με το Σύνταγμα προβλέπονται για το 2019. Η Ενωμένη Αντιπολίτευση (MUD) πέρυσι ζητούσε επίμονα την διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την καθαίρεση του Μαδούρο, που προβλέπεται από το Σύνταγμα, αλλά ο πρόεδρος της χώρας αρνήθηκε. Μέχρι σήμερα η κυβέρνηση Μαδούρο αρνείται την διεξαγωγή του δημοψηφίσματος, γνωρίζοντας ότι, όπως δείχνουν όλες οι δημοσκοπήσεις, θα υποστεί μεγάλη ήττα και θα αναγκαστεί να εγκαταλείψει την εξουσία.

Ο Μαδούρο… ξέχασε να κάνει δημοτικές εκλογές

Χαρακτηριστικό των προθέσεων του Νικολάς Μαδούρο είναι το γεγονός ότι μέχρι τον Δεκέμβριο του 2016 στη Βενεζουέλα έπρεπε να είχαν διεξαχθεί δημοτικές εκλογές, αλλά αυτές αναβλήθηκαν «λόγω της οικονομικής κρίσης και της πτώσης της τιμής του πετρελαίου», σύμφωνα με την εκδοχή της κυβέρνησης, ενώ μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει γνωστό πότε θα διεξαχθούν οι δημοτικές εκλογές στη χώρα.

Στρατιωτικοποίηση της κυβέρνησης Μαδούρο

Ο Νικολάς Μαδούρο τον περασμένο Ιανουάριο τοποθέτησε στη θέση του αντιπρόεδρου της κυβέρνησης τον Ταρέκ ελ Αϊσάμι, ο οποίος κατηγορήθηκε επίσημα από την κυβέρνηση των ΗΠΑ ότι εμπλέκεται με τα πανίσχυρα καρτέλ της κοκαϊνης. Στην κυβέρνηση του ο Μαδούρο έχει τοποθετήσει πολλούς στρατιωτικούς και πολλοί αναλυτές υποστηρίζουν ότι η επόμενη φάση της κυβέρνησης Μαδούρο θα είναι ο πλήρης έλεγχος της εξουσίας από τους στρατιωτικούς αλλά και η επιβολή ακόμη μεγαλύτερων περιορισμών στην ελευθερία του Τύπου, στην ελευθερία της έκφρασης αλλά και των δραστηριοτήτων της αντιπολίτευσης, την οποία ο Μαδούρο έχει χαρακτηρίσει «παράνομη».

Τραμπ: Απελευθερώστε όλους τους πολιτικούς κρατούμενους

Η κυβέρνηση του Μαδούρο εξακολουθεί να κρατάει στις φυλακές της Βενεζουέλας περισσότερους από 120 πολιτικούς κρατούμενους, ανάμεσα στους οποίους τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Λεοπόλδο Λόπες.
Πριν από λίγες ημέρες η σύζυγος του Λόπες, Λίλιαν Τιντόρι, επισκέφθηκε στο Λευκό Οίκο τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ. Ο Τραμπ ζήτησε από το καθεστώς της Βενεζουέλας, με μήνυμα του στον προσωπικό του λογαριασμό στο twiter, να απελευθερώσει αμέσως όλους τους πολιτικούς κρατούμενους, δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο την πολιτική που προτίθεται να ακολουθήσει ο νέος Αμερικανός πρόεδρος στο θέμα της μεγάλης πολιτικής και οικονομικής κρίσης στη Βενεζουέλα.

Facebook Comments