Επεισόδια σημειώθηκαν σήμερα μπροστά στο Ηρώο Μπιζανομάχων κατά τις εκδηλώσεις για τα Ελευθέρια της πόλης των Ιωαννίνων με αποτέλεσμα να τραυματιστούν επτά αστυνομικοί.

Όπως μεταδίδει το epiruspost.gr, ομάδες αντιεξουσιαστών που είχαν συγκεντρωθεί αντέδρασαν έντονα στην παρουσία κλιμακίου της Χρυσής Αυγής με επικεφαλής τον βουλευτή της Χρήστο Παππά και επιτέθηκαν κατά πάντων.

Μετά τις συμπλοκές που σημειώθηκαν επτά αστυνομικοί μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, φέρουν μώλωπες και θλαστικά τραύματα. Τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και όταν ολοκληρωθεί ο έλεγχος θα πάρουν εξιτήριο, καθώς η κατάσταση της υγείας τους δεν είναι ανησυχητική. Πάντως, το epiruspost.gr μεταδίδει ότι ένα από τους αστυνομικούς φέρει χτυπήματα από καδρόνια στο κεφάλι.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η Αστυνομία έχει προχωρήσει σε πέντε προσαγωγές.

Σε δηλώσεις τους, ο περιφεριάρχης Ηπείρου, Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας, καθώς και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Στέφος, καταδίκασαν τα όσα συνέβησαν.

Ο κ. Στέφος ανέφερε επίσης πως «η παρουσία ενός ανθρώπου μέλους εγκληματικής οργάνωσης που ψέλνει τον ύμνο των ναζί είναι από μόνη της πρόκληση» και κατήγγειλε ότι κατά τη διάρκεια της δοξολογίας μέσα στη Μητρόπολη Ιωαννίνων ο κ. Παππάς υπήρξε προκλητικός, καθώς, σύμφωνα με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, με φασιστικό και ιταμό τρόπο αγνόησε το πρωτόκολλο.

Facebook Comments