Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Δραγασάκης τόνισε ότι στο Eurogroup ελήφθη μια απόφαση που δρομολογεί την τελική συμφωνία, ενώ παραδέχθηκε ότι «έχουμε δρόμο μπροστά μας όμως, η μάχη συνεχίζεται». Συνεχίζοντας διαβεβαίωσε πως η συμφωνία η οποία θα επιτευχθεί θα είναι δημοσιονομικά ουδέτερη και ότι «δεν θα υπάρχει νέα λιτότητα».

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, ο κ. Δραγασάκης τόνισε ότι η προσπάθεια της κυβέρνησης συνεχίζεται, αλλά πλέον από καλύτερες θέσεις, στον απόηχο του Eurogroup.

Όπως τόνισε, στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης τη Δευτέρα «αναγνωρίστηκε η πρόοδος που έχει συντελεστεί στην Ελλάδα και πλέον μπορούμε να πούμε ότι μπαίνουμε σε μία νέα φάση».

«Ο κ. Ντέισελμπλουμ ρητά και ευθέως είπε ότι μπορούμε να περάσουμε σε μία φάση που η έμφαση δεν θα είναι στη λιτότητα αλλά στην ανάπτυξη», συμπλήρωσε ο κ. Δραγασάκης.

Σημείωσε επίσης ότι στη νέα φάση, η έμφαση θα είναι στην ανάπτυξη, τη μείωση της ανεργίας, το κοινωνικό κράτος και τις στοχευμένες ελαφρύνσεις.

 

Επεσήμανε δε ότι «με τη συμφωνία που θα επιτευχθεί, η πλειονότητα των νοικοκυριών θα είναι ωφελημένη».

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης εξαπέλυσε «βέλη» κατά της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, καταλογίζοντας τους ότι υπερασπίζονται τις πολιτικές της περιόδου 2010-2014, τη στιγμή που πρώην στελέχη του ΔΝΤ ισχυρίζονται ότι οι συγκεκριμένες πολιτικές ήταν λανθασμένες.
Καταλήγοντας, υπογράμμισε ότι τα τελευταία δύο χρόνια η ανεργία μειώθηκε σημαντικά, χωρίς όμως αυτό να είναι αρκετό, και επεσήμανε ότι το μεγάλο στοίχημα πλέον, θα είναι οι επενδύσεις και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Facebook Comments