Να αφήσει τις προφάσεις αν επιθυμεί τη λύση του Κυπριακού, κάλεσε τον ηγέτη των Τουρκοκυπρίων Μουσταφά Ακιντζί, ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, τονίζοντας ότι η υπομονή έχει και όρια.

Προσερχόμενος σε εκδήλωση την Τρίτη και σχολιάζοντας δηλώσεις του κ. Ακιντζί και του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου -οι οποίοι νωρίτερα τον κάλεσαν να διορθώσει το «λάθος» της Βουλής σε ό,τι αφορά το ενωτικό δημοψήφισμα του 1950-  ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας τόνισε:

«Εύχομαι ο κ. Ακιντζί να έχει την ανάλογη τόλμη επιτέλους να καλέσει τα κόμματα που υποστηρίζουν, είτε την απόσχιση είτε το ψευδοκράτος, και γενικότερα τις απαράδεκτες θέσεις που προβάλλουν, να μπορέσει επιτέλους να δημιουργήσει ένα κλίμα που να εμπνέει εμπιστοσύνη και στην ελληνοκυπριακή πλευρά».

Για ένα ασήμαντο, ελάχιστο γεγονός, θα είναι η πρώτη φορά στην ιστορία των διαπραγματεύσεων που διακόπτεται ο διάλογος, και «εγωιστικά κάποιοι εμμένουν να νομίζουν ότι μπορεί να ταπεινώσουν τους συνομιλητές τους» σημείωσε ο κ. Αναστασιάδης.
Πρόσθεσε επίσης ότι την Πέμπτη θα προσέλθει στη συνάντηση με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη.

Facebook Comments