Μια ακόμα εντυπωσιακή συνεδρίαση από DAX και Wall Street, με τα κέρδη που σημειώθηκαν να είναι ιδιαίτερα μεγάλα. Η Wall Street “περπάτησε” σε νέα ιστορικά υψηλά ενώ ο DAX κατάφερε να ξεπεράσει μια ακόμα αντίσταση και πλέον δείχνει να έχει ανοίξει ο δρόμος για μια κίνηση πάνω από τις 12.000 μονάδες με την πιθανή καταγραφή ιστορικών υψηλών και από το γερμανικό δείκτη. Οι επενδυτές εξακολουθούν να έχουν ιδιαίτερα έντονο θετικό συναίσθημα για τις αγορές καθώς περιμένουν τις ανακοινώσεις του Trump για την αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος. Οι επενδυτές προεξοφλούν την αύξηση των εταιρικών κερδών, η οποία θα προέλθει από την μείωση της φορολογίας. Ως εκ τούτου, οποιαδήποτε θετική έκπληξη κατά τη διάρκεια των ανακοινώσεων, θα οδηγήσει και σε νέα κέρδη. Την ίδια ώρα, πυκνώνουν ακόμα περισσότερο οι εντολές των πωλητών και αυτό είναι μια πολύ βασική παράμετρος που κρίνει τη βραχυπρόθεσμη κίνηση των δεικτών.

  • Τελευταία δημοσκόπηση για τις γερμανικές εκλογές, δίνει 39% στη Merkel και 36% στον Schulz.

  • Το κόμμα της Merkel προηγείται τρεις μονάδες της αντιπολίτευσης, με τα ποσοστά να είναι 34% και 31%, αντίστοιχα.

  • Ιαπωνία, Aso: Η στρατηγική εκόδου από το QQE, είναι δουλειά της BoJ και όχι του Abe.

  • Η Goldman Sachs, αναμένει να δει ότι οι μειώσεις στην παραγωγή οδηγούν σε μείωση των αποθεμάτων, ώστε να δει τις τιμές να κινούνται υψηλότερα.

  • BoJ, Kuroda: Πιθανή μια ακόμα περισσότερη χαλάρωση προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος για τον πληθωρισμό.

  • Ο Mester της Fed, απορρίπτει ότι η αμερικανική οικονομία χρειάζεται δημόσιες επενδύσεις, ώστε να υπάρξει αύξηση της ζήτησης.

Ανάλυση αγοράς

GBPUSD – Άνοιγμα: 1,2456 Υψηλό: 1,2480 Χαμηλό: 1,2401 Κλείσιμο: 1,2471

22 02 17 gbpusd

 

 

 

 

 

 

 

Η ισοτιμία έχει καταφέρει να έχει μια σημαντικά καλύτερη συμπεριφορά από το EURUSD, με αποτέλεσμα να έχει αντέξει τις πιέσεις κατά την τελευταία ανοδική κίνηση του δολαρίου. Η χθεσινή συνεδρίαση, αν και ξεκίνησε αρνητικά, λίγο πριν από το κλείσιμο της Wall Street, υπήρξε αντιστροφή με αποτέλεσμα η ισοτιμία να κρατήσει τον ΚΜΟ 50 ημερών και να αυξήσει τις πιθανότητες για μια ανοδική κίνηση προς ακόμα υψηλότερα επίπεδα. Οι τεχνικές ενδείξεις ROC, Vol. είναι θετικές και πάλι και εκτιμούμε ότι ο στόχος των επόμενων συνεδριάσεων για την ισοτιμία εντοπίζεται στα 1,2620 και στα 1,2650.

Στηρίξεις              Αντιστάσεις

1,2460                  1,2520
1,2410                  1,2580
1,2360                  1,2620
1,2335                  1,2650

 

Facebook Comments