Η Φώφη Γεννηματά, ξεκαθάρισε ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν θα ψηφίσει κανένα μέτρο. Μιλώντας στην τηλεόραση του Star, η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης πρόσθεσε ότι το πρόγραμμα, όπως το έχει διαμορφώσει η κυβέρνηση, “δεν βγαίνει”. Κατηγόρησε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ ότι “σκηνοθετεί τη νέα συνθηκολόγηση”, δένοντας τη χώρα στις αλυσίδες της διαρκούς λιτότητας, ενώ υποστήριξε ότι είναι αόριστες υποσχέσεις τα αντίμετρα.

Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης τόνισε: “Τα δύο πρώτα κόμματα θα έπρεπε να ενώσουν τις δυνάμεις τους. Αυτή τη λύση θα μπορούσαμε να την στηρίξουμε και εμείς”. Απευθυνόμενη δε προς το Μέγαρο Μαξίμου είπε: “Φύγε τώρα. Δεν μπορείς” και υπογράμμισε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θα αντικαταστήσει τους ΑΝΕΛ. “Δεν θα γίνουμε ποτέ συμπλήρωμα”, είπε χαρακτηριστικά. Με έμμεσο τρόπο απάντησε στην εσωκομματική κριτική, λέγοντας: “Διαφορετικές φωνές μπορεί να υπάρχουν, αλλά η γραμμή είναι μία”.

Και προσέθεσε: “Δεν δέχομαι μαθήματα πατριωτισμού από κανέναν. Βάλαμε το συμφέρον της χώρας πάνω από το κομματικό συμφέρον και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Οι διαφορετικές απόψεις είναι θεμιτές, όμως η γραμμή που έχει αποφασιστεί στα όργανά μας είναι ξεκάθαρη: δώστε μας δύναμη μέσα από την αλλαγή των συσχετισμων, για να επιβάλλουμε την εθνική συνεννόηση. Έχουμε υποχρέωση να είμαστε όσο γίνεται ενωμένοι, με σταθερό λόγο”.

Facebook Comments