Η ανακοίνωση των πρακτικών της Fed, οδήγησε στην αποδυνάμωση του δολαρίου αλλά οι αγορές μετοχών δεν δέχθηκαν κάποια σημαντική επίδραση. Σύμφωνα με τα πρακτικά, μια αύξηση επιτοκίων το Μάρτιο, θεωρείται εξαιρετικά πιθανή, αν και αυτό θα εξαρτηθεί σημαντικά και από τις επιπτώσεις που θα υπάρξουν από τις πολιτικές του Trump. Πολλά από τα μέλη της Fed υποστήριξαν ότι υπάρχει μια ανησυχία για τον πληθωρισμό και αυτό μεταφράζεται ως μια μικρή για την ώρα πιθανότητα, για έναν επιθετικότερο κύκλο αύξησης των επιτοκίων. Οι αγορές μετοχών, αν και δε σημείωσαν νέο υψηλό, πλην του DAX, δεν κατάφεραν να κλείσουν με αρνητικό πρόσημο, με αποτέλεσμα η βραχυπρόθεσμη εικόνα να παραμένει το ίδιο ανοδική με τις προηγούμενες συνεδριάσεις. Ο δείκετης μεταβλητότητας, σημειώνει άνοδο στις τελευταίες συνεδριάσεις, δείχνοντας ότι δε μπορεί να παραμείνει πιεσμένος για πολύ καιρό ακόμα, αλλά αυτό είναι κάτι αρκετά απρόβλεπτο.

  • ΕΚΤ, Hansson: Η άνοδος του πληθωρισμού είναι θετική ένδειξη αλλά θα χρειαστεί να τον παρακολουθήσουμε αρκετούς μήνες ακόμα.

  • Powell, Fed: Οι αυξήσεις επιτοκίων αναμένεται να είναι σταθερές.

  • Ο Αμερικανός ΥΠΟΙΚ, Mnuchin δήλωσε ότι ο στόχος για το ΑΕΠ είναι πάνω από 3,0%.

  • Η Goldman Sachs βλέπει το πετρέλαιο στα $57,5 στο τέλος του δεύτερου τριμήνου και στα $55,0 στο τέλος του 2017.

  • Σύμφωνα με δημοσκόπηση της BVA-Salesforce ο Macron προηγείται της LE Pen με 61%-39%.

Ανάλυση αγοράς

EURUSD – Άνοιγμα: 1,0535 Υψηλό: 1,0573 Χαμηλό: 1,0492 Κλείσιμο: 1,0557

23 02 17 eurusd

 

 

 

 

 

 

 

Ισχυρή αντιστροφή για την ισοτιμία μέσα από ένα συνδυασμό ειδήσεων και γεγονότων. Η πρώτη αφορμή ήταν οι ειδήσεις ότι η Le Pen χάνει το προβάδισμα για τη γαλλική Προεδρία κάτι που σημαίνει ότι ο πολιτικός κίνδυνος μειώνεται. Στη συνέχεια, τα πρακτικά της Fed αν και θετικά για το USD, έδειξαν ότι έχουν προεξοφλήσει σε σημαντικό βαθμό την πιθανότητα αυτή. Η ανοδική αντίδραση προήλθε από σημαντική περιοχή στηρίξεων και υπήρξε και σημαντική αλλαγή του επενδυτικού συναισθήματος όπως δείχνουν και οι τεχνικές ενδείξεις ROC, Vol. Αν το κλίμα στις διεθνείς αγορές επιδεινωθεί, αυτό θα αποτελέσει μια ισχυρή στήριξη για την ισοτιμία να συνεχίζει την ανοδική της κίνηση μέχρι τα επίπεδα του 1,0800-1,0850. Θα χρησιμοποιήσουμε σημερινές διορθωτικές κινήσεις για νέες τοποθετήσεις.

Στηρίξεις              Αντιστάσεις

1,0550                  1,0570
1,0530                  1,0595
1,0505                  1,0635
1,0490                  1,0655

Facebook Comments