Η ηλικία στην οποία πρέπει να γίνει το lifting δεν μπορεί να προσδιοριστεί ακριβώς γιατί όλα εξαρτώνται από τον βαθμό της χαλάρωσης και την εμφάνιση ρυτίδων. Η κατάλληλη στιγμή είναι όταν η εικόνα του προσώπου σας ενοχλεί αρκετά και οι φίλοι και οι αγαπημένοι σχολιάζουν επανειλημμένως ότι δείχνετε κουρασμένη.

Καλό είναι όμως να γίνεται πριν το δέρμα του προσώπου υποστεί μεγάλη ζημιά και ώστε τα αποτελέσματα να είναι καλύτερα και μακροχρόνια.

Αυτό που αναλαμβάνει ουσιαστικά το lifting προσώπου είναι να βελτιώσει την εικόνα ευπαθών σημείων, να ανυψώσει τα πεσμένα ζυγωματικά, να τεντώσει την περιοχή γύρω από τα χείλη αλλά και το λαιμό και να επαναφέρει το περίγραμμα της γνάθου. Το έργο ολοκληρώνεται με την αφαίρεση του δέρματος που περισσεύει γύρω από τα μάτια και το “πόδι της χήνας”. Ταυτόχρονα χάρη στο lifting, οι σακούλες και οι ρυτίδες του μετώπου αποτελούν πλέον μακρινό παρελθόν.

Mini Face Lifting: Εφαρμόζεται κυρίως σε νεαρότερες ηλικίες, όταν η χαλάρωση του προσώπου είναι μικρή. Ανορθώνονται οι ρινοπαρειακές πτυχές, ανυψώνεται ελαφρώς η γωνία του στόματος και επαναφέρεται το περίγραμμα της γνάθου.

Η επίτευξή της επέμβασης γίνεται με τοπική αναισθησία σε συγκεκριμένα σημεία. Αφαιρείται όλο το περίσσιο δέρμα και ανασυγκροτείται στη νέα του θέση. Το δέρμα αποκολλάται και συρράπτεται στα καινούργια σημεία.

Το στάδιο της μικροεπέμβασης διαρκεί μία με μιάμιση ώρα και ο ενδιαφερόμενος αποχωρεί με έναν επίδεσμο για 24-36 ώρες.
Η επιστροφή στις καθημερινές του δραστηριότητες είναι μετά από 2-3 μέρες.Σαν μικροεπέμβαση θεωρείται απλή και γρήγορη. Τα αποτελέσματα ενός Mini Face Lifting διαρκούν αρκετά χρόνια και μια επικείμενη χαλάρωση ξεκινά πλέον από την καινούργια θέση τους δέρματος.

Βλεφαροπλαστική

Το βλέμμα είναι ίσως το μεγαλύτερο “όπλο” ενός προσώπου. Όσο εκφραστικό είναι όμως, άλλο τόσο ευάλωτο αποδεικνύεται στο πέρασμα του χρόνου. Η ηλικία αφήνει τα σημάδια της στην περιοχή των βλεφάρων, ενώ η κούραση, η έλλειψη ύπνου και η πολύωρη εργασία μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή είναι βασικοί παράγοντες που προκαλούν φθορές εξαιτίας της κούρασης.

Το πρόβλημα που δημιουργείται είναι περίσσεια δέρματος στο άνω βλέφαρο το οποίο τελικά βαραίνει και προδίδει την ηλικία. Η πτωτική τάση των βλεφάρων συνοδεύει το “κρέμασμα” του υπόλοιπου προσώπου, ενώ ούτε η περιοχή κάτω από τα μάτια μένει αλώβητη στη γήρανση. Εκεί εμφανίζεται χαλάρωση και δημιουργούνται οι λεγόμενες “σακούλες” κυρίως λόγω ορμονικών διαταραχών που σε συνδυασμό με τους μαύρους κύκλους δίνουν εξαιρετικά κουρασμένη και πρόωρα γερασμένη όψη στο πρόσωπο.

Με τη βοήθεια της βλεφαροπλαστικής αφαιρείται τόσο το περιττό δέρμα στο άνω βλέφαρο, όσο και οι “σακούλες” από το κάτω, βελτιώνοντας την εμφάνιση των ματιών και προσδίδοντας στο βλέμμα πιο ξεκούραστη και πιο φρέσκια όψη.

Η βλεφαροπλαστική είναι μια μικροεπέμβαση που γίνεται με τοπική αναισθησία,όλη η διαδικασία γίνεται από τον πλαστικό χειρουργό

Ο ενδιαφερόμενος επιστρέφει στις καθημερινές δραστηριότητές του μετά από 2-3 ώρες. Δεν υπάρχουν ουλές και η γενική εμφάνιση δεν αφήνει να φαίνεται κανένα απολύτως σημάδι.

 

Η σωστή ενημέρωση από τον πλαστικό χειρουργό  θα σας λύσει τις απορίες και θα σας εξηγήσει όλες τις λεπτομέρειες.

Ευχαριστουμε πολύ τον Πλαστικό Χειρουργό Σωτήρη Πήττα. www.cosmeticmedicine.gr

Facebook Comments