Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Β. Ντομπρόβσκις μιλώντας στο CNBC εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι μπορεί να βρεθεί λύση στο ελληνικό ζήτημα στο επόμενο Eurogroup του Μαρτίου.

“Είμαι αρκετά πεπεισμένος ότι θα μπορέσουμε να λύσουμε σχετικά σύντομα την τρέχουσα κατάσταση“, δήλωσε χαρακτηριστικά ο ίδιος, ενώ πρόσθεσε “Επειδή δομικά αν κοιτάξετε την κατάσταση στην Ελλάδα, η ελληνική οικονομία έχει επανέλθει σε αναπτυξιακούς ρυθμούς και επίσης από την αρχή του τρίτου περιγράμματος βοήθειας υπεραποδίδει των δημοσιονομικών στόχων. Βρίσκεται εντός τροχιάς για να πετύχει τον φετινό στόχο, ενώ εργαζόμαστε για να οριστικοποιήσουμε τον στόχο της επόμενης χρονιάς για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ”.

“Ως εκ τούτου,  υπό αυτές τις συνθήκες θεωρώ ότι είναι εξαιρετικά αντιπαραγωγικό να επιτρέψουμε την επιδείνωση της κατάστασης και την εκ νέου διολίσθηση της χώρας στην οικονομική αστάθεια”, σημείωσε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος.

“Έτσι αυτό που χρειαζόμαστε αυτή την στιγμή είναι μια τελευταία ώθηση από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, το ΔΝΤ και την ίδια την Ελλάδα για να βρεθεί μια λύση “ελπίζω στο επόμενο Eurogroup”, τόνισε.

“Όλες οι προϋποθέσεις για να επιτευχθεί μια συμφωνία υπάρχουν. Τώρα χρειάζεται μια τελευταία ώθηση από όλες τις πλευρές”, κατέληξε.

Facebook Comments