Η στερλίνα συνεχίζει να κινείται ανοδικά παρά τα ιδιαίτερα dovish σχόλια που υπάρχουν τις τελευταίες ημέρες από το περιβάλλον της ΒΟΕ.

Η ανοδική δυναμική της ισοτιμίας ενισχύθηκε ακόμα περισσότερο μετά από το κλείσιμο της ισοτιμίας EUR/GBP χαμηλότερα από τον ΚΜΟ 200 ημερών στα 0,8470, για πρώτη φορά από τα μέσα του 2015, σημειώνει η BTMU.

Η εξέλιξη αυτή θα μπορούσε να παράσχει ένα bullish σήμα για τη στερλίνα βραχυπρόθεσμα και αυτό είναι μια επιβεβαίωση του σεναρίου της τράπεζας ότι το GBP θα κινηθεί καλύτερα από τις εκτιμήσεις με την ισοτιμία να κινείται προς τα 0,8000 μέχρι και το τέλος του πρώτου εξαμήνου.

Η γενικότερη πολιτική αναταραχή που υπάρχει στην Ευρωζώνη, θα αρχίσει να προσφέρει μεγαλύτερη στήριξη στο GBP, υπερσκιάζοντας τις όποιες επενδυτικές ανησχυίες υπάρχουν σχετικά με το Brexit.

Η BTMU σχολιάζει ότι ποτέ δε φοβήθηκε μια ενεργοποίηση του Άρθρου 50, τον επόμενο μήνα, θα γκρεμίσει σημαντικά το GBP καθώς η ισοτιμία έχει ήδη χάσει σημαντικό μέρος της δυναμικής της και ήδη κινείται σχεδόν στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων δεκαετιών, τόσο στην spot αγορά όσο και στην εμπορικά σταθμισμένη ισοτιμία.

Η BTMU εκτιμά ότι ο μεγαλύτερος κίνδυνος σχετικά με το Brexit έχει περάσει και αυτό κάνει το GBP να αποτιμάται αρκετά χαμηλά.

 

Facebook Comments