Η εποχή μας εξελίσσεται στην επόμενη ημέρα των Live Business ανέφερε ο Διευθύνων Σύμβουλος της SAP για την Ελλάδα την Κύπρο και την Μάλτα Ανδρέας Ξυρόκοστας. Ο ψηφιακός μετασχηματισμός των επιχειρήσεων θα επιφέρει σημαντικές αλλαγές στους επαγγελματίες αφού το 30% δε θα διαθέτουν γραφείο ή φυσικό κατάστημα, θα έχουν δημιουργηθεί κατά 40% νέες ειδικότητες ενώ το 2025 το 75% του εργατικού δυναμικού της χώρας θα έχουν άμεση πρόσβαση στην ψηφιακή τεχνολογία.

“Σε λίγα χρόνια κανείς εργαζόμενος δε θα καταχωρεί μισθοδοσία, τιμολόγια και δε θα ασχολείται με το αρχείο καθώς όλα θα γίνονται αυτόματα. Ο άνθρωπος θα συνεχίζει να εργάζεται αλλά πλέον με την σκέψη και το μυαλό του χωρίς να χάνει χρόνο” συμπλήρωσε.

Την ίδια ώρα πρωταθλητές με  αρνητική χροιά αποδεικνύονται οι Έλληνες διαδικτιακοί  καταναλωτές. Σύμφωνα με έρευνα που παρουσίασε ο Καθηγητης της ΑΣΟΕ Γιώργος Δουκίδης διαπιστώθηκε οτι οι αγορές απο το διαδίκτυο άγγιξαν τα 4δισ € αλλά το 30% των χρημάτων κατευθύνθηκαν στο εξωτερικό. Το αντίστοιχο ποσοστό της Γερμανίας είναι μόλις 4%.

Οι Έλληνες αγοράζουν κυρίως υπηρεσίες και όχι εμπορεύματα αφού το κόστος διανομής είναι απο τα υψηλότερα στην Ευρώπη. “Το μεγαλύτερο πρόβλημα και απορώ πως το δέχθηκαν οι θεσμοί, είναι ο τελευταίος νόμος για τις μεταφορές εμπορευμάτων που οδηγεί την χώρα πολλά χρόνια πίσω, καθώς δεν υπάρχουν κανάλια διανομής και δεν επιτρέπεται να αναπτυχθούν με μέσα ιδιωτών” δήλωσε.

“Μας κοστίζει τρεις φορές παραπάνω ενα ελληνικό ηλεκτρονικό κατάστημα να πουλήσει και να διαθέσει ενα αγαθό στην Μεγάλη Βρετανία από ότι ενα Βρετανικό”.

Facebook Comments