Διάβημα υπέρ της Βενεζουέλας ήταν η χθεσινή ομιλία του Τριαντάφυλλου Μηταφίδη, βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και προέδρου της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Φιλίας με την Μπολιβαριανή Δημοκρατία της Βενουζέλας.

Επικαλούμενος στοιχεία του ΟΗΕ, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ θέλησε να «αποκαταστήσει την αλήθεια» σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στη Βενεζουέλα, όπως ανέφερε.

«Σας δίνω, λοιπόν, ορισμένα στοιχεία για αυτούς που έχουν πάθει απίσχναση και οι οποίοι είναι σε καθεστώς οικονομικού αποκλεισμού, όπως ξέρετε. Του ΟΗΕ είναι, αγαπητοί συνάδελφοι. Στο διάστημα έχουν ανεγερθεί ενάμισι εκατομμύριο κατοικίες πλήρως εξοπλισμένες. Και δόθηκαν δωρεάν. Ξέρετε τι είναι οι φαβέλες σε αυτές τις χώρες», είπε ο κ. Μηταφίδης.

«Ακούστε κάτι άλλο. Το δημόσιο χρέος είναι κάτω από το 30% του ΑΕΠ, η ανεργία είναι στο 5%, η ακραία φτώχεια που πριν από την Μπολιβαριανή επανάσταση ήταν στο 30%, σήμερα είναι στο 5% του πληθυσμού. Μάλιστα, ο αρμόδιος Οργανισμός του ΟΗΕ έχει ανακηρύξει την Βενεζουέλα ελεύθερη από την πείνα. Το επισιτιστικό πρόγραμμα του ΟΗΕ φέρει και το όνομα του Τσάβες. Αυτά για την αποκατάσταση της αλήθειας», κατέληξε.

Facebook Comments