«Έχουμε σοβαρότερα θέματα να συζητήσουμε με τον πρωθυπουργό» επεσήμανε ο Πάνος Καμμένος, μιλώντας στην εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα”  και σχολιάζοντας τις θέσεις του Νίκου Φίλη.

Ο Πάνος Καμμένος τόνισε ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες μπλόκαραν τον κ. Φίλη όταν μίλησε για τη γενοκτονία των Ποντίων και όταν επιτέθηκε στην Εκκλησία. «Ήρθε σε σύγκρουση με τον ποντιακό ελληνισμό και με την Εκκλησία» επεσήμανε και πρόσθεσε: «Εμείς θα μπλοκάρουμε όποιον κύριο Φίλη ξεπεράσει τις κόκκινες γραμμές».

Ανέβασε μάλιστα τους τόνους λέγοντας ότι αν ο κ. Φίλης θέλει “συνεργασία με τα βρώμικα, εάν λέει ότι θέλει να πάει να βρει τον κ. Παπανδρέου, τον κ. Βενιζέλο και τον κ. Λοβέρδο, χαλάλι του, ας βγάλουν και τον Τσοχατζόπουλο από τη φυλακή να γίνουν μια ωραία παρέα”.

Απαντώντας δε στις καταγγελίες του κ. Φίλη για νέες εξοπλιστικές δαπάνες για την απόκτηση των αμερικανικών μαχητικών F-35, ο υπουργός Άμυνας σημείωσε ότι το μόνο που έχει πράξει η ελληνική πλευρά είναι να ζητήσει σχέδια προτάσεων και τιμών. «Δεν ψωνίζω εγώ», είπε, προσθέτοντας πως οι αποφάσεις θα ληφθούν από το ΚΥΣΕΑ και την αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Υποστήριξε ακόμα ότι ή Ελλάδα θα υπογράψει πενταετές πρόγραμμα στρατιωτικής συνεργασίας με τις ΗΠΑ, που σε περιπτώσεις άλλων χωρών περιλαμβάνει αμερικανική χρηματοδότηση για εξοπλισμούς.

Αναφορικά με την διαπραγμάτευση είπε ότι η νίκη της Κυβέρνησης είπε ότι «χωρίς να παρθεί κανένα μέτρο, έχουμε αλλαγή της πολιτικής λιτότητας και της στάσης της Ευρώπης».

Ενώ για την Τουρκία έκανε λόγο για απώλεια ψυχραιμίας. Όπως χαρακτηριστικά είπε «η Τουρκία έχει αποφασίσει να κλιμακώσει την κρίση» και πρόσθεσε ότι διεξάγεται ένας πρωτοφανής μιντιακός πόλεμος για γεγονότα που δεν υπάρχουν.

“Στην περιοχή βρίσκεται συνεχώς σκάφος του Πολεμικού Ναυτικού και σκάφος του Λιμενικού Σώματος. Δεν είχε γίνει καμία πτήση ελικοπτέρου.Οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις είναι απόλυτα ψύχραιμες και έτοιμες να απαντήσουν σε οποιαδήποτε απειλή της εθνικής κυριαρχίας” τόνισε ο κ. Καμμένος.

Για τους δύο Τούρκους στρατιωτικούς στον Έβρο είπε ότι θα αποφασίσει η ελληνική δικαιοσύνη βάσει των νόμων και των διεθνών συμβάσεων.

Facebook Comments