Σε μια προσπάθεια να ανασκευάσει τις χθεσινές του δηλώσεις για την προτίμησή του στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ο Φώτης Κουβέλης εξέδωσε αργά το βράδυ της Πέμπτης ανακοίνωση με την οποία ουσιαστικά διαψεύδει τον εαυτό του.

Όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο τύπου του κ. Κουβέλη:

«Στις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 η Δημοκρατική Αριστερά, με επικεφαλής τον τότε πρόεδρό της Φώτη Κουβέλη, μετείχε  με δικό της ψηφοδέλτιο σε ολόκληρη την Ελλάδα  και έδωσε τη μάχη με όλες της τις δυνάμεις. Κατά συνέπεια μόνο σε παρανόηση, σε παραδρομή ή προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων οφείλεται αυτό που επιχειρούν κάποιοι να αποδώσουν στον Φώτη Κουβέλη ότι σε συνέντευξη του σε ραδιόφωνο δήλωσε ότι δήθεν ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ  στις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015. Το ακριβές της δήλωσης του Φώτη Κουβέλη  είναι ότι: «ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015 και «όχι» στο δημοψήφισμα. Δήλωσε ακόμη ότι και πάλι θα ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ. Τίποτε περισσότερο, τίποτε λιγότερο».

Ωστόσο, ο κ. Κουβέλης ,στη συνέντευξή του ραδιόφωνο του Action fm, όταν ερωτάται με ποιο κόμμα από αυτά που υπάρχουν θα μπορούσε να είναι υποψήφιος, απαντά χαρακτηριστικά: «Το μόνο που θα σας πω είναι ότι στις προηγούμενες και στις προ προηγούμενες εκλογές ψήφισα ΣΥΡΙΖΑ. Στο δημοψήφισμα ψήφισα όχι. Και θα ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ.», αναφερόμενος προφανώς στις δύο τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις (Ιανουαρίου και Σεπτέμβριου 2015)  και στο δημοψήφισμα του ίδιου έτους.

Συνεπώς, ζήτημα παρανόησης των δηλώσεων του κ. Κουβέλη ή προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων δεν υπάρχει. Το ενδεχόμενο παραδρομής δεν μπορεί παρά να αφορά το μόνο τον ίδιο.

Στην ιδία συνέντευξη, ο πρώην πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ δήλωσε πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι καλύτερη από την κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου» ενώ ακόμα αμφισβήτησε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ χρέωσε την ελληνική οικονομία 86 δισεκατομμύρια ευρώ.
  
Στην ερώτηση αν θα κατέβει στις εκλογές απάντησε «δεν θα μελλοντολογήσω και δεν θα πω τίποτα από αυτά που δεν έχω σχεδιάσει. Δεν είμαι ενταγμένος στο ΣΥΡΙΖΑ, επιλέγω να λέω την πολιτική μου άποψη με τη σαφήνεια και ειλικρίνεια που διεκδικώ να έχω στον πολιτικό μου λόγο».

Facebook Comments