Την ανάγκη ολοκλήρωσης της β’ αξιολόγησης υπογράμμισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, τονίζοντας πως μία τέτοια εξέλιξη είναι «προς το συμφέρον όλων».

«Εμάς μας συμφέρει, γιατί θα ενταχθεί μια ώρα νωρίτερα η Ελλάδα στο σύστημα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ και θα δοθεί και ένα σήμα ώθησης στην οικονομία» τόνισε, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 9,84».

Την ίδια ώρα, πρόσθεσε, οι Ευρωπαίοι δανειστές «προτιμούν να μην έχουν την Ελλάδα ως αντικείμενο αντιπαράθεσης, εν όψει και της αλυσίδας των επικείμενων εκλογών στην Ε.Ε.».

Όσον αφορά τις τεχνικές διαπραγματεύσεις, οι οποίες αναμένεται να αρχίσουν αύριο στην Αθήνα, ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, παραδέχθηκε ότι θα υπάρξουν δυσκολίες, επισημαίνοντας ωστόσο, πως «είναι θετικό ότι δεν μιλάμε για πρόσθετα μέτρα, αλλά για ένα συνολικό πακέτο μέτρων, με τελικό δημοσιονομικό αποτέλεσμα μηδέν».

Διαβεβαίωσε παράλληλα, ότι «όποια συμφωνία έρθει στη Βουλή, θα εγκριθεί από την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ» και ξεκαθάρισε πως «δεν βλέπει το ενδεχόμενο εκλογών».

Όσον αφορά τα ελληνοτουρκικά, ο κ. Παπαδημούλης διαμήνυσε ότι λόγω και του επικείμενου δημοψηφίσματος στην Τουρκία, «ψάχνονται για καυγά», αλλά η δική μας η πλευρά, θα πρέπει «να είναι ψύχραιμη και σταθερή στην υπεράσπιση των εθνικών μας δικαίων και να αποφεύγει την παγίδα μιας ρητορικής, που ενδέχεται να μας οδηγήσει σε μια αλυσίδα εντάσεων».

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο μίας κυβερνητικής συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ, διευκρίνισε ότι τα συγκεκριμένα σενάρια δεν αφορούν την παρούσα κοινοβουλευτική θητεία, και χαρακτήρισε την κυβερνητική συνεργασία με τους ΑΝΕΛ, «αναγκαστική σε μεγάλο βαθμό».

Facebook Comments