Στο μόνο τομέα, που οι Αριστεροί που μας κυβερνούν έχουν επιδείξει αδιαμφισβήτητη επιτυχία είναι στον τομέα της προπαγάνδας. Άξιοι συνεχιστές ενός Γκαίμπελς ή ενός Μπέρια, ξέρουν να διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα, να μετατρέπουν το ψέμα σε αλήθεια, το λογικό σε παράλογο. Άλλωστε η Αριστερά παντού όπου κι αν επικράτησε, από την ΕΣΣΔ του Στάλιν μέχρι τη Ρουμανία του Τσαουσέσκου κι από την Αλβανία του Χότζα μέχρι τη Βενεζουέλα του Μαδούρο, στον τομέα της προπαγάνδας αποδείχτηκε ασυναγώνιστη. Το ίδιο έργο εκτυλίσσεται τους τελευταίους μήνες στην Ελλάδα του Τσίπρα, με αφορμή την ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης, που η κυβέρνηση έχει κατορθώσει να πείσει κάποιους ότι έχει τελειώσει ενώ ακόμα δεν έχει καλά- καλά ξεκινήσει η διαπραγμάτευση.

Δείτε λοιπόν τι μας έχουν πει μόλις το τελευταίο εξάμηνο. Η διαπραγμάτευση ολοκληρώνεται μέχρι τέλους Οκτωβρίου, μετά μέχρι το Νοέμβριο, μετά οπωσδήποτε στο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου. Μετά τον Ιανουάριο, τον Φεβρουάριο και τώρα, δια στόματος του ίδιου του πρωθυπουργού από βήματος της Βουλής, οπωσδήποτε στις 20 Μαρτίου. Όταν περάσει άπρακτη η 20η Μαρτίου, θα πάμε στον Απρίλιο, τον Μάϊο κοκ. Το τραγελαφικό είναι ότι υπάρχουν ακόμα δημοσιογράφοι και μέσα ενημέρωσης, που συνεχίζουν να συζητούν σοβαρά γι αυτό το καραγκιοζιλίκι. Να μην νιώθουν ότι οι κυβερνώντες μας κοροϊδεύουν, όταν μας πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Άλλοτε γελάω κι άλλοτε θυμώνω με τους συναδέλφους εκείνους, που μου μιλάνε, για δήθεν «έγκυρες πληροφορίες» από κυβερνητικές πηγές. Μολονότι θα έπρεπε μέχρι τώρα να έχουν καταλάβει το μέγεθος της κοροϊδίας. Αλλά αρνούνται να το παραδεχτούν.

Το ίδιο έχει συμβεί με την μορφή, που έχει πάρει η αξιολόγηση. Αρχικά ο πρωθυπουργός κι οι υπουργοί του ισχυρίζονταν ότι «ούτε ένα ευρώ νέα μέτρα». Μετά μας είπαν «ούτε ένα ευρώ μέτρα λιτότητας». Μετά αυτό έγινε «ουδέτερο αποτέλεσμα, για κάθε ένα ευρώ επιβάρυνση ένα ευρώ ελάφρυνση». Μετά πάλι, αυτό έγινε από τον ίδιον τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο ότι «κάποιοι θα κερδίσουν και κάποιοι θα χάσουν». Και τώρα, με την συνέντευξη του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Γ. Χουλιαράκη, μαθαίνουμε κι επισήμως αυτό που γράφω εδώ και καιρό στη φιλόξενη αυτή στήλη.

Ότι τα λεγόμενα μέτρα ελάφρυνσης θα ληφθούν εάν κι εφόσον επιτευχθεί ο στόχος των πρωτογενών πλεονασμάτων άνω του 3,5% και στο ποσοστό άνω του 3,5%. Και θα αυξάνονται ή θα μειώνονται ανάλογα με την επίτευξη των στόχων. Αντίθετα, τα μέτρα περικοπών θα ληφθούν ανεξάρτητα από την επίτευξη οποιωνδήποτε στόχων. Αυτή είναι η αλήθεια, που όμως οι κυβερνώντες προσπαθούν να συγκαλύψουν, θεωρώντας ότι οι ψηφοφόροι τους στην καλύτερη των περιπτώσεων είναι γίδια, για να μην πω γαϊδούρια, που μπορούν να τα ταϊζουν σανό κι αυτά να το καταπίνουν αμάσητο.

Γι’ αυτό κι ο υπουργός Υποδομών Χρ. Σπίρτζης, μετεγγραφή στον ΣΥΡΙΖΑ από το παπανδρεϊκό ΠΑΣΟΚ, τόλμησε χωρίς αιδώ να υποσχεθεί στους συνταξιούχους, που μετά βεβαιότητας θα τους κοπεί η κύρια σύνταξη το αργότερο από 1-1-2019, ότι η κυβέρνηση της Αριστεράς θα τους χορηγήσει και την…14η σύνταξη. Έστω κι αν ο ΣΥΡΙΖΑ έχει διαψεύσει όλες τις προεκλογικές του δεσμεύσεις μεταξύ των οποίων ήταν ότι θα επαναφέρει την 13η σύνταξη, ο κ. Σπίρτζης χωρίς να νιώθει την παραμικρή ντροπή υπόσχεται 14η σύνταξη σε αυτούς που αντί για 13η σύνταξη, είδαν τις συντάξεις τους να περικόπτονται και πάλι τα δύο τελευταία χρόνια. Όπως έλεγε ο Γκαίμπελς: «Αν η αλήθεια δεν συμβαδίζει με τα πιστεύω μας, πολύ κακό για την αλήθεια»…

Facebook Comments