«T2: Trainspotting 2»

Το T2 Trainspotting είναι βρετανική ταινία του 2017 σε σκηνοθεσία του Ντάνι Μπόιλ. Το σενάριο είναι του Τζον Χοτζ και βασίζεται στο μυθιστόρημα Porno του Ίρβιν Γουέλς. Είναι η συνέχεια του Trainspotting, που προβλήθηκε το 1996. 

Σκηνοθέτης: Ντάνι Μπόιλ
Παραγωγοί: Ντάνι Μπόιλ, Άντριου ΜακΝτόναλντ, Κρίστιαν Κόλσον, Μπέρναρντ Μπέλλου

«Λόγκαν»

Ο Χιου Τζάκμαν ήταν, είναι και θα είναι ο Γουλβερίν των ονείρων μας. 

2024. Δέκα χρόνια μετά τα γεγονότα του «X-Men: Ημέρες ενός Ξεχασμένου Μέλλοντος», ο Λόγκαν έχει υποσχεθεί να αφήσει πίσω του το βίαιο παρελθόν του, ενώ οι δυνάμεις του, που του επέτρεπαν να θεραπεύεται με ιλιγγιώδεις ρυθμούς, έχουν ατονήσει. Αυτό θα αλλάξει όταν μία σατανική οργάνωση, υπό την ηγεσία του Ναθάνιελ Έσεξ, προσπαθεί να χρησιμοποιήσει τους εναπομείναντες μεταλλαγμένους στον κόσμο, μετατρέποντάς τους σε όπλα. Ο Λόγκαν θα χρειαστεί να απελευθερώσει τον Γουλβερίν για να αποτρέψει τα σχέδιά τους, με τη βοήθεια ενός νεαρού κοριτσιού που είναι κλώνος του.

Με τον Τζέιμς Μάνγκολντ να επιστρέφει στο σκηνοθετικό «τιμόνι» μετά το «Γουλβερίν» του 2013, όλα δείχνουν πως θα έχουμε ένα εκρηκτικό φινάλε (;) στο franchise του διάσημου ήρωα. Σε αυτό συνηγορεί και το διάσημο καστ, με γνώριμούς μας από το σύμπαν των X-Men, όπως ο Πάτρικ Στιούαρτ ως Καθηγητής Ξαβιέ, αλλά και νέες προσθήκες όπως αυτή του Βρετανού Στίβεν Μέρτσαντ («Ένας Χρόνος είναι Αρκετός») και του Μπόιντ Χόλμπρουκ («Narcos», «Το Κορίτσι που Εξαφανίστηκε»), μεταξύ άλλων.

Σκηνοθέτης: Τζέιμς Μάνγκολντ
Σύνθεση μουσικής: Marco Beltrami
Συγγραφέας: Τζέιμς Μάνγκολντ
Σενάριο: Michael Green, David James Kelly

«Υποψίες»

Η Κωνσταντινούπολη βρίσκεται στη δίνη της πολιτικής βίας. Ο Χαμζά, ένας υψηλόβαθμος αστυνομικός, προτείνει στον Καντίρ την αποφυλάκιση υπό έναν δεσμευτικό όρο: προκειμένου ν’ αποφυλακιστεί, θα πρέπει να ενταχθεί σε μια μονάδα των μυστικών υπηρεσιών της οποίας τα μέλη εργάζονται ως σκουπιδιάρηδες. Ο Καντίρ δέχεται και ξεκινά να μαζεύει σκουπίδια από τις φτωχογειτονιές, ελέγχοντας αν μέσα σ’ αυτά βρίσκονται υλικά που σχετίζονται με την κατασκευή βομβών. Σε μία απ’ αυτές τις γειτονιές, ο Καντίρ βρίσκει τον μικρό του αδελφό, Αχμέτ. Ο Αχμέτ δουλεύει στον δήμο, στην ομάδα που αναλαμβάνει την εξολόθρευση αδέσποτων σκύλων. Η απροθυμία του Αχμέτ να συνδεθεί αδελφικά με τον Καντίρ, παρά την επιμονή του τελευταίου, οδηγεί τον Καντίρ να πλάσει ιστορίες συνωμοσίας που εξηγούν την αποστασιοποίηση του αδελφού του.

Σκηνοθεσία-Σενάριο: Εμίν Αλπέρ
Παίζουν: Μεχμέτ Οζγκούρ, Μπερκάι Ατές, Τούλιν Όζεν, Μούφιτ Καγιατσάν

 

«Glory»

Ελληνοβουλγαρικής παραγωγής είναι το πολυβραβευμένο δράμα των Κριστίνα Γκρόζεβα και Πέταρ Βαλτσάνοφ, με τους Στέφαν Ντενολιούμποφ, Μαργκίτα Γκόσεβα, Κίτονταρ Τοντόροφ και Μίλκο Λαζάροφ. Ήρωάς του είναι ένας τίμιος εργαζόμενος, που επιθεωρεί καθημερινά τις ράγες του σιδηρόδρομου. Όταν βρίσκει ένα μεγάλο χρηματικό ποσό, αποφασίζει να το παραδώσει στην Αστυνομία. Έτσι, το κράτος τον τιμά με μια εκδήλωση, κατά την οποία η επικεφαλής Δημοσίων Σχέσεων του υπουργείου Μεταφορών τον χρησιμοποιεί, για να αποπροσανατολίσει το ενδιαφέρον από ένα σκάνδαλο διαφθοράς. Έτσι, ο απλός αυτός άνθρωπος πέφτει θύμα του γραφειοκρατικού χάους και ξεκινά μια απεγνωσμένη μάχη, για να ανακτήσει ένα οικογενειακό του κειμήλιο και τη χαμένη του αξιοπρέπεια.

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Κριστίνα Γκρόζεβα, Πέταρ Βαλτσάνοφ

ΣΕΝΑΡΙΟ: Κριστίνα Γκρόζεβα, Πέταρ Βαλτσάνοφ, Ντέκο Ταραλέτσκοφ
ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Στέφαν Ντενολιούμποφ, Μαργκίτα Γκόσεβα

Η πιο ευτυχισμένη μέρα ττης ζωής του Όλλι Μάκι (THE HAPPIEST DAY IN THE LIFE OF OLLI MAKI)

Το καλοκαίρι του 1962, ο Όλλι Μάκι αγωνίζεται για τον τίτλο του Πρωταθλητή Κόσμου στην κατηγορία φτερού. Ο δρόμος για την επιτυχία, από την επαρχία της Φινλανδίας μέχρι την καρδιά του Ελσίνκι, μοιάζει να είναι βέβαιος. Το μόνο που χρειάζεται είναι να χάσει βάρος και να συγκεντρωθεί στην προπόνηση. Υπάρχει όμως ένα πρόβλημα. Ο Όλλι έχει ερωτευτεί τη Ράιγια.

Αθλητική, Έγχρωμη, Διάρκεια: 92′
Παραγωγή: Γερμανική Σκηνοθεσία: Γιούχο Κουοσμάνεν
Πρωταγωνιστούν: Γιάρκο Λάχτι, Ούνα Αϊρόλα, Έρο Μιλόνοφ, Τζούνας Σαρτάμ

 

Facebook Comments