…Σήμερα στεκόμαστε στην ομοβροντία εκθέσεων από αμερικανικούς οίκους για Ελληνικές μετοχές. Τους είχαμε χάσει, είναι αλήθεια. Τους ξαναβρίσκουμε, αρκεί το ταξίδι Σαμαρά στις ΗΠΑ να βγάλει κάτι. Να βγάλει ένα καλό νέο. Διότι αμερικανική επένδυση στην Ελλάδα έχουμε να δούμε από την εποχή του… Τζον Πάπας!

…H Goldman Sachs ανεβάζει την τιμή στόχο για τη ΔΕΗ στα 10 ευρώ με σύσταση αγοράς. Προφανώς εκεί αποδίδεται το ράλι της μετοχής το περασμένο διάστημα.

…Στα 11,5 εκατ. ευρώ θα ανέλθουν τα καθαρά κέρδη του Μυτιληναίου το α΄ εξάμηνο του 2013, καταγράφοντας άνοδο 35%, εκτιμά η IBG σε σχετική ανάλυση. Τα έσοδα εκτιμάται ότι θα κινηθούν σταθεροποιητικά στα 715 εκατ. Η χρηματιστηριακή διατηρεί την τιμή-στόχο των 4 ευρώ και τη σύσταση Accumulate για τη μετοχή της εισηγμένης. Σε ό,τι αφορά τη ΜΕΤΚΑ η IBG προβλέπει κέρδη 33 εκατ. στο εξάμηνο, μειωμένα κατά 18%. Τα έσοδα προβλέπεται να διαμορφωθούν στα 274 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 8,4%. Οι εταιρίες του ομίλου Μυτιληναίου ανακοινώνουν αποτελέσματα εξαμήνου στις 7 Αυγούστου.

…Σύμφωνα με κάποια ξένα επενδυτικά σπίτια, ήρθε η στιγμή οι αγορές να προεξοφλήσουν ένα ακόμα κούρεμα του Ελληνικού χρέους. Κούρεμα, το οποίο δεν θα αφορά ιδιώτες επενδυτές, αλλά τον επίσημο τομέα. Η συζήτηση άνοιξε και επισήμως την περασμένη εβδομάδα με την έκθεση του ΔΝΤ για την Ελλάδα, καλώντας τους Ευρωπαίους να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στην Ελλάδα από τη στιγμή που η χώρα εμφανίσει πρωτογενές πλεόνασμα στο τέλος του 2013.

…Εφ όσον αυτό διατηρηθεί, η Ευρώπη θα πρέπει να συναινέσει σε ένα σχέδιο ελάφρυνσης του χρέους, είτε με περαιτέρω μείωση των επιτοκίων, είτε με επιμήκυνση για τουλάχιστον 50 χρόνια, είτε με απευθείας κούρεμα, προκειμένου αυτό να καταστεί βιώσιμο το 2020. Για τους λόγους αυτούς, η κυβέρνηση έχει επιδοθεί σε αγώνα δρόμου, προκειμένου να πετύχει πρωτογενές πλεόνασμα και ταυτόχρονα να πείσει την τρόικα για τις διαρθρωτικές αλλαγές που επιχειρούνται στο Δημόσιο.

ΧΣ

Facebook Comments